NFL: eldőlt, nem játsszák le a Bengals–Bills mérkőzést

Vágólapra másolva!
2023.01.06. 09:19
null
Nem folytatják a Bengals–Bills-mérkőzést (Fotó: Getty Images)
Nem játsszák le a hétfőn félbeszakadt Cincinnati Bengals–Buffalo Bills mérkőzést az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A találkozó az első negyedben szakadt félbe, a Bengals 7–3-as vezetésénél Damar Hamlin, a Buffalo védője egy ütközést követően összeesett a pályán, szívrohamot kapott, többször is újraélesztették, majd kórházba szállították. A 24 éves játékos állapota már javult, de továbbra is kritikus.

A két csapat korábban már biztossá tette helyét a rájátszásban, a Buffalo még versenyben volt az Amerikai főcsoport első kiemeléséért, míg a Bengals saját csoportja győzelméért.

Az NFL mostani döntésével a két csapat eggyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt, ugyanakkor ha a jelenlegi AFC-első Kansas City Chiefs megnyeri utolsó mérkőzését, csak az első körös pihenőt kapja meg, ha pedig a főcsoport döntőjében a Buffalo Billsszel találkozna, semleges helyszínen rendezik az összecsapást.

A Bengals megnyerte csoportját, de ha a záró fordulóban kikap divízióbeli riválisától, a Baltimore Ravenstől – és közben a Los Angeles Chargers nyer –, akkor a playoff első körében pénzfeldobás dönt arról, hogy a két együttes újabb mérkőzését melyiknek a pályaválasztásával rendezik.

Az NFL döntését még a liga 32 csapata közül legalább 24-nek jóvá kell hagynia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik