NFL: jelentős javulás állt be Damar Hamlin állapotában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 17:58
null
Úgy néz ki, Hamlin nem szenvedett maradandó idegrendszeri sérülést
Javult, de továbbra is kritikus az állapota Damar Hamlinnek, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) érdekelt Buffalo Bills védőjének, akit csapata hétfő esti, Cincinnati Bengals elleni mérkőzésén a pályán kellett újraéleszteni.

 

A játékos klubja csütörtökön rövid közleményben számolt be arról, hogy a 24 esztendős safety állapota az elmúlt 24 órában „figyelemre méltó javulást mutatott”.

A majdnem tragédiába torkolló jelenet az első negyedben, 7–3-as Bengals-vezetésnél történt: a 24 éves Hamlin az elkapó Tee Higginst szerelte, majd ezt követően ugyan felállt, de pár másodperccel később összeesett. A mentő gyorsan a pályára érkezett, Hamlint perceken át próbálták újraéleszteni, mire sikerrel jártak. A pulzusa ugyan visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra,a kórházban azonban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették – közölte az MTI.

Eközben a Bills fent említett közleményéből az is kiderül, hogy a játékos továbbra is kritikus állapota ellenére „minden jel arra mutat, hogy Hamlin nem szenvedett maradandó idegrendszeri sérülést, és egyelőre a tüdeje gyógyulására kell várni, de jól halad a regenerációja”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik