NHL: nem lett hibátlan a Rangers-kapus, aligha bánta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.08. 07:33
null
Anttim Raanta (balra) egészen a hajráig hibátlanul védett (Fotó: AP/Ross D. Franklin)
Egy nappal a Colorado legyőzése után az Arizona otthonában is nyerni tudott a New York Rangers az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában.

 

A Rangers kapujában Anttim Raanta egészen az utolsó másodpercekig hibátlanul tette a dolgát, 39 lövést hárított, de aligha bánkódik a későn bekapott gól miatt, ugyanis csapata 4–1-re nyerni tudott. Mint a mérkőzés után elmondta, az elmúlt szezonban nem igazán volt sikerélménye az idegenbeli meccseken, így most nagyon örült az eredménynek. Ez volt a New York sorozatban elért ötödik győzelme, és összességében 10–2–2-vel áll az idei szezonban.

Bár a Washington edzője szerint Alekszandr Ovecskin nem élete meccsét játszotta a Toronto ellen, mégis fontos gólt lőtt a második harmadban, majd a nyertes szétlövésben is betalált.

A Calgary Flames 5-2-re legyŐzte az elŐzŐleg hatmeccses sikersorozatot pordukáló vendég Pittsburgh Penguinst. A Philadelphia Flyers ezzel szemben hat mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériájának vetett véget a Winnipeg Jets vendégeként, ahol 3–0-ra tudott diadalmaskodni. A csapat kapusa, Michal Neuvirth ebben a szezonban már harmadszor védett hibátlanul.

„Lenullázta" ellenfelét a St. Louis Blues, a Minnesota Wild és az Anaheim Ducks is: a St. Louis Nashville-ben nyert 4-0-ra, míg a Minnesota a Tampa Bay Lightninget, az Anaheim pedig a San José Sharksot verte egyformán 1-0-ra.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes
–Ottawa Senators 3–2 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Boston Bruins 4–2
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 3–2 – szétlövéssel
Winnipeg Jets–Philadelphia Flyers 0–3
Minnesota Wild–Tampa Bay Lightning 1–0
Nashville Predators–St. Louis Blues 0–4
Arizona Coyotes–New York Rangers 1–4
Calgary Flames–Pittsburgh Penguins 5–2
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 0–1
Buffalo Sabres–Vancouver Canucks 3–2
Los Angeles Kings–Florida Panthers 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik