NHL: elvitte a Fehér Házba a Stanley-kupát a Los Angeles

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 11:07
A hagyományokhoz híven az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) bajnoka, a Los Angeles Kings elvitte a Stanley-kupát a washingtoni Fehér Házba, ahol Barack Obama elnök fogadta a klub játékosait, vezetőit, edzőit.

A fogadáson az elnök felelevenítette, hogy a Los Angeles a rájátszásban hatalmas csatában búcsúztatta el kedvenc csapatát, a Chicago Blackhawkst. Dustin Brown csapatkapitány nevetve jegyezte meg, hogy amikor a június 13-i bajnokavatás után felhívta őt Obama, akkor „csipkelődő” megjegyzést tett, hiszen „mindig nagyszerű az elnök csapatán túljutni”.

Barack Obama beszédében kiemelte, hogy a Kingsnek nagyon nehéz volt a Stanley-kupa-győzelemhez vezető út, hiszen előbb 0–3-ról sikerült fordítania a San Jose Sharks ellen, majd az Anaheim Ducksot 2–3-as állásról felállva búcsúztatta, aztán jött a Chicago, és a hetedik, utolsó összecsapás a hosszabbításban dőlt el a Kings javára.

Mindhárom párharcban a záró meccsen idegenben kellett diadalmaskodnia a továbbjutáshoz. A döntőben aztán úgy győzött 4–1-re a New York Rangers ellen a Los Angeles, hogy kétszer dupla, egyszer pedig szimpla hosszabbításban nyerte meg az adott összecsapást.

A kaliforniai klub egy ezüst hokibotot vitt ajándékba, amelybe belegravírozták az elnök nevét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik