Őrült mérkőzésen őrizte meg veretlenségét a Dallas Cowboys

Vágólapra másolva!
2007.10.09. 11:34
Hihetetlen mérkőzésen 25-24-re nyert a Dallas a Buffalo ellen az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL). A hagyományos hétfő esti rangadón (Monday Night Football) a Cowboys irányítója, Tony Romo öt interceptiont dobott, csapata mégis megtartotta veretlenségét a 2007-es szezonban. A címvédő Indianapolis Colts és a New England Patriots mellett a Dallas is veretlen maradt az 5. fordulót követően.

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Nem sok irányító marad a pályán miután hatszor eladja a labdát, a Buffalo-Dallas meccsen azonban ez történt. Tony Romo öt ineceptionje mellet egyszer ki is ejtette a labdát (fumble), csapata a Dallas mégis nyert.

A futball (mármint az amerikai) alapigazsága, miszerint az eladott labdák határozzák meg a mérkőzés végeredményét, hétfőn este alapjaiban rengett meg Buffaloban. Nick Folk 53 yardos mezőnygólja a két oszlop között landolt, s ezzel a Cowboys az utolsó pillanatban fordította meg 25-24-re az eredményt.

A Dallas 3 perc 45 másodperccel a találkozó vége előtt, nyolcpontos hátrányban indíthatott támadást a saját 20 yardos vonaláról. Az addig hibát hibára és interceptiont interceptionre halmozó Romo ezúttal jól irányította a Cowboys támadóegységét: Patrick Craytonnak adott touchdown-passza két pontra zárkóztatta a vendégeket 20 másodperccel a vége előtt.

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Természetesen a Dallas a jutalomrúgás helyett a két pont megszerzésével próbálkozott, Jabari Greer azonban kiütötte Terrell Owens kezéből a labdát - minden remény elszállt. Vagy mégse...

Egyetlen esélye volt Wade Phillips együttesének: ahelyett, hogy minél hosszabb kick offal próbálkozna, megkísérli az úgynevezett onside kicket. Ez azt jelenti, hogy a kicker elrúgja a labdát legalább 10 yardnyira, de elég közel ahhoz, hogy csapattársainak esélye legyen felszedni a játékszert. Persze ezt a lehetőséget az ellenfél is ismeri, ezért ritka, hogy bejön a trükk - most bejött.

A Dallas a maradék időben a rendíthetetlen nyugalmú Romóval eljutott a Buffalo 35-ös vonaláig, ahonnan 2 másodperccel a vége előtt megpróbálkozhatott egy mezőnygóllal.

Persze az 53 yardról célba juttatni a labdát nem egyszerű feladat, ráadásul Nick Folk újonc a ligában. Ez azonban a hétfői estén nem számított: a rúgójátékos által szerzett három pont kialakította a 25-24-es végeredményt.

S csak hogy még egy érdekesség legyen a történetben: Folk két sikeres rúgást tudhat maga mögött a meccs végén. Az első kísérlet előtt ugyanis a Bills edzője időt kért, ám ez nem zavarta meg a mérkőzés (egyik) hősét.

Őrült találkozót játszott egymással a két csapat, ami után csak egyvalami biztos: kedden reggel nem jó érzés Bills-szurkolóként ébredni.

NFL

5. FORDULÓ
Buffalo Bills-Dallas Cowboys 24-25
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik