Vízilabda: Märcz az állami sportirányításban helyezkedett el

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.01. 17:33
null
Märcz Tamás a tokiói olimpián (Fotó: Mirkó István)
A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a 2022 júliusában távozó Märcz Tamás a vlv.hu-nak adott interjút, amelyben elárulta, az állami sportirányításban helyezkedett el, ahol fontos posztra került.


A játékosként olimpiai bajnok Märcz Tamás 2017 januárja óta irányította férfi pólóválogatottunkat. A szakember minden nagy világversenyen szerzett érmet a nemzeti csapattal, a 2020-as Európa-bajnokságon aranyat, a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon ezüstöt, míg a tokiói olimpián bronzot. A válogatott éléről júliusban távozott, a vlv-nek adott legfrissebb interjújában pedig elárulta, az állami sportirányításban helyezkedett el.

„December végén jelent meg az a kormányrendelet, amely részletesen meghatározza a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság feladatait. A sportállamtitkárságtól, Schmidt Ádám államtitkár úrtól és a Nemzeti Sportügynökség Zrt. vezérigazgató-helyettesétől, Baji Balázs úrtól megtisztelő felkérést kaptam, hogy vállaljak itt vezető szerepet” – fogalmazott Märcz, majd bővebben is kifejtette feladatkörét.

„Két fontos igazgatóság szervezeti keretei között zajlik majd a munka, az egyik az akadémiákkal és a sportiskolákkal, a kiemelt sportegyesületekkel és az egyetemi sportokkal foglalkozik, ezt Sáfár Sándor vezeti, a másik igazgatóságot, amely pedig a sportszakmai feladatokkal, a támogatáskezeléssel és a sporttudományos módszertani munkákkal, valamint az ellenőrzésekkel foglalkozik, én irányítom”

A korábbi szövetségi kapitány elárulta, van-e esély rá, hogy a jövőben visszatér a medence mellé.

„Pillanatnyilag ezen nem gondolkodom. Mindig azt vallottam, hogy az éppen aktuális munkámat kell a lehető legjobban elvégezni. Most erre koncentrálok. Komoly kihívásnak tekintem a feladatot és örülök, hogy a magyar sport reform folyamataiban vehetek tevékenyen részt. A vízilabdától egyébként nem szakadok el, most is folyamatosan figyelem a sportág fejleményeit, nézem a mérkőzéseket” – fogalmazott.

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTA OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik