CS. M.
2023.02.01 17:33 Frissítve: 2023.02.01 19:53

Vízilabda: Märcz az állami sportirányításban helyezkedett el

A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a 2022 júliusában távozó Märcz Tamás a vlv.hu-nak adott interjút, amelyben elárulta, az állami sportirányításban helyezkedett el, ahol fontos posztra került.

Märcz Tamás a tokiói olimpián (Fotó: Mirkó István)

 
A játékosként olimpiai bajnok Märcz Tamás 2017 januárja óta irányította férfi pólóválogatottunkat. A szakember minden nagy világversenyen szerzett érmet a nemzeti csapattal, a 2020-as Európa-bajnokságon aranyat, a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon ezüstöt, míg a tokiói olimpián bronzot. A válogatott éléről júliusban távozott, a vlv-nek adott legfrissebb interjújában pedig elárulta, az állami sportirányításban helyezkedett el.

„December végén jelent meg az a kormányrendelet, amely részletesen meghatározza a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság feladatait. A sportállamtitkárságtól, Schmidt Ádám államtitkár úrtól és a Nemzeti Sportügynökség Zrt. vezérigazgató-helyettesétől, Baji Balázs úrtól megtisztelő felkérést kaptam, hogy vállaljak itt vezető szerepet” – fogalmazott Märcz, majd bővebben is kifejtette feladatkörét. 

„Két fontos igazgatóság szervezeti keretei között zajlik majd a munka, az egyik az akadémiákkal és a sportiskolákkal, a kiemelt sportegyesületekkel és az egyetemi sportokkal foglalkozik, ezt Sáfár Sándor vezeti, a másik igazgatóságot, amely pedig a sportszakmai feladatokkal, a támogatáskezeléssel és a sporttudományos módszertani munkákkal, valamint az ellenőrzésekkel foglalkozik, én irányítom”

A korábbi szövetségi kapitány elárulta, van-e esély rá, hogy a jövőben visszatér a medence mellé.

„Pillanatnyilag ezen nem gondolkodom. Mindig azt vallottam, hogy az éppen aktuális munkámat kell a lehető legjobban elvégezni. Most erre koncentrálok. Komoly kihívásnak tekintem a feladatot és örülök, hogy a magyar sport reform folyamataiban vehetek tevékenyen részt. A vízilabdától egyébként nem szakadok el, most is folyamatosan figyelem a sportág fejleményeit, nézem a mérkőzéseket” – fogalmazott.

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTA OLVASHATJA EL!

 

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.