Mumusok maradtak a spanyolok, nem jutottak elődöntőbe a női pólósok

Vágólapra másolva!
2023.07.24. 12:17
null
Három góllal nyertek a spanyolok (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
A Fukuokában zajló vizes világbajnokság női vízilabdatornájának negyeddöntőjében Magyarország Spanyolországgal találkozott. A spanyolok ezúttal sem hagyták a magyar csapatnak, hogy sokáig álmodozhasson, végig vezetve, három góllal nyertek, és bejutottak az elődöntőbe. Magyarország a görögökkel találkozik az 5–8. helyért.

 

VIZES VB, FUKUOKA
VÍZILABDA, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 12–9 (3–2, 3–2, 4–3, 2–2)
Fukuoka, 400 néző. V: Ferrari (olasz), Peris (horvát).
SPANYOLORSZÁG: Terre – Crespí, E. RUIZ 2, A. Espar 1, M. García 1, FORCA 5, Pérez. Csere: B. Ortiz 1, CAMUS 2, Leitón, A. Ruiz. Szövetségi kapitány: Miguel Oca
MAGYARORSZÁG: Magyari – Szilágyi D., Gurisatti 1, Rybanska, PARKES, Vályi V., Keszthelyi 3. Csere: Neszmély (kapus), Máté Zs., GARDA 4, Mahieu, Leimeter 1, Hajdú K. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 11/3. Gól – ötméteresből: –, ill. 4/4. Kipontozódott: E. Ruiz (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Miguel Oca: – A védekezésünkkel nyertünk,hatalmas munkát végeztünk a saját kapunk előtt. A magyar csapat nagyon jó támadópotenciállal rendelkezik, erősek a centereik, veszélyesek az átlövőik, ráadásul nagyon gyorsak lefordulásból. Szinte mindent megvalósítottunk ellenük, amit terveztünk, ez volt a győzelem kulcsa.

Bíró Attila szövetségi kapitány: Az apró nüanszok nem a javunkra dőltek el

– A játékosok mindegyike arról beszélt, hogy nem sikerült megvalósítani az előre eltervezett elemeket. Min múlt ez?

– Valószínűleg azon, hogy az ellenfélben jobb játékosok vannak. Mi kihagytuk az emberelőnyben és akcióban kínálkozó lehetőségeket, ők nem. Mi nem tudtuk leblokkolni az ő balkezesüket, ők pedig le tudták a miénket, ez ilyen egyszerű. Egészen jól semlegesítettük a centereiket – a mi centereink jobbak voltak, több kiállítást és ötméterest hoztak –, de van három másik játékosuk, akik bárhonnan át tudják lőni a zónát. Fel voltunk készülve mindenre, de nem volt elég a blokkok száma és a kapusteljesítmény ahhoz, hogy győzzünk egy ilyen csapat ellen.

– Lett volna visszaút ebbe a mérkőzésbe?

– Kulcspillanat volt az utolsó negyedben, amikor kontrát fújtak – biztosan az volt, hiszen azt ítéltek. Ha az a gól érvényes, akkor már biztosan nem kaptunk volna ki. Az apró nüanszok nem a javunkra dőltek el, de a védekezésünkön és a fórjátékunkon is múlt, hogy így alakult a mérkőzés.

– Az ötödik–nyolcadik helyért kell játszani, nagyjából olyan mezőnyben, mintha az érmekért kellene küzdeni. Mennyire lesz nehéz felpörögni?

– Mindenképpen két győzelmet szeretnénk, persze, nem mindegy, hogy ezt a első négy között vagy az ötödik helyért kell elérni. Ez van, erre készülünk tovább.


ÖSSZEFOGLALÓ

Világbajnoki döntőnek is beillett volna a Magyarország–Spanyolország összecsapás a női vízilabdatornán, de a sors úgy hozta, hogy a két csapat már a negyeddöntőben szembekerült egymással. Nem mondhatjuk, hogy a mieink a kedvenc ellenfelükkel találkoztak volna, elvégre legutóbb még a 2012-es eindhoveni Európa-bajnokság negyeddöntőjében verték meg őket bármilyen világverseny egyenes kieséses szakaszában, holott azóta tízszer is találkoztak velük... Legutóbb két nap híján egy hónapja, a világkupa harmadik helyéért csapott össze a két csapat Long Beachben, akkor gólzáporos meccsen 18–15-re nyertek a spanyolok. Ezzel együtt, ha az olaszoknak sikerült a bravúr, és óriási meglepetésre kiejtették a legutóbbi négy világbajnokságot megnyerő amerikaiakat az első negyeddöntőben, akkor nekünk miért ne sikerülhetett volna a nap utolsó mérkőzésén?

Bíró Attila nem változtatott csapata összetételén a legutóbbi csoportmeccs óta, de aligha az új-zélandiak elleni 23–5-ös győzelem hatására döntött így, sokkal inkább a hollandokkal és az amerikaiakkal közös edzéseken látottak győzték meg arról, hogy pillanatnyilag ez a legerősebb összeállításunk. Mire a mieink végeztek a bemelegítéssel, az is kiderült, hogy a rangadó győztese annak ellenére is az ausztrálokkal találkozik az elődöntőben, hogy az utolsó másfél negyedben egy gólt sem lőttek a görögök ellen...

A mieink elszántságát jól mutatta, hogy Vályi Vanda szokásos labdaelhozásának is úgy örültek, mintha egyből gólt is lőttek volna belőle. A tapogatózó első percek után a spanyolok jegyezték a mérkőzés első gólját, de rögtön utána Keszthelyi Rita bevágta a Parkes Rebecca által kiharcolt ötméterest. Többnyire jól védekeztünk, a centert is szorosan őriztük, de a spanyolok hátsó alakzata is fegyelmezetten zárt. A rivális aztán lőtt egy kintről, meg egyet a szélről, és hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy a spanyolok a háromgólos vezetésért támadtak – Leimeter Dóra klasszis védekezést mutatott be a lefordulásuk után, így nem tudtak élni a lehetőséggel. Garda Krisztina emberelőnyből megfelezte a hátrányt, így továbbra is tapadtunk a hagyományosan erősen kezdő ellenfélre.

A második szakasz egyáltalán nem úgy kezdődött, ahogyan szerettük volna, kapott gól után kihagyott emberelőnyt jegyeztünk fel. A spanyolok maratoni támadás végén ráadásul csak elléptek hárommal, Magyari Alda hiába védett kétszer, harmadszor már nem tudott segíteni. Az újabb elrontott emberelőnyös lehetőségünk alkalmával már némi görcsösséget éreztünk az addigi felszabadult játék helyett. Egri akció után újabb ötméterest harcoltunk ki, Szilágyi Dorottya passza után Parkesot szerelték szabálytalanul. Keszthelyi ismét magabiztos volt, de azonnal jött a spanyol válasz, Judith Forca már harmadszor vette be a kapunkat. Garda újra fórból volt eredményes, és végre három jó védekezést is bemutattunk egymás után, csak éppen közelebb nem tudtunk kerülni, mert elöl borzasztóan pontatlanok voltunk. A nagyszünetben 6–4-re vezettek a spanyolok, a védekezésünk már kezdett összeállni, a támadójátékkal viszont sürgősen kezdeni kellett volna valamit.

Ehhez képest folytatódott a sorminta, kapott góllal – naná, hogy megint Forca – és kihagyott emberelőnnyel indult a harmadik szakasz. Az újabb fórunknál Bíró Attila időt kért, hiszen addig már ötöt is elrontottunk. Akármit mondott, használt, Leimeter visszahozta kettőre a magyar válogatottat. A spanyolok addig passzolgattak, amíg szabad embert nem találtak, Paula Camus nem is hibázott, és támadásban továbbra is rettentő sok labdát elszórtunk. Forca ötödik (!) gólja után pedig már jókora gödörbe kerültünk, néggyel vezettek a spanyolok. Amikor kezdett elúszni a hajó, Mahieu Geraldine hozott össze újabb ötméterest, ezúttal Garda állt oda, és ő sem rontott. Viszont támadásban továbbra sem találtuk a megoldást, a váratlanul főszereplővé előlépő Camus pedig visszaállította a négygólos különbséget. Hogy mégse legyen teljesen reménytelen a helyzet a záró negyedre, arról Keszthelyi gondoskodott, aki egy másodperccel a dudaszó előtt kintről meglepte a spanyol kapust.

A spanyolok az első három szakaszt egyaránt megnyerték egy góllal, ráadásul el kell ismerni, hogy jobbak is voltak, óriási fordulatnak kellett volna beállnia akár már a szétlövés eléréshez is. Végre jól kezdtünk egy negyedet, Szilágyi Dorottya labdát szerzett, végigvitte, faultolták, az ötöst ismét Garda váltotta gólra. Bíró Attila közben kapust cserélt, Neszmély Boglárka emberhátrányban védett fontos pillanatban. A spanyolok ezután kihagytak egy újabb fórt, de mi sem tudtuk kihasználni a saját emberelőnyünket, két kapufát lőttünk belőle. A következőt belőttük, csak azt meg nem adták meg... Az ellentámadásból Anna Espar leküzdötte magát a vonalig, éles szögből a kapuba is talált, és ezzel három és fél perccel a vége előtt ismét hárommal vezettek a spanyolok. A támadásaink a hamvukba hulltak, Maica García emberelőnyös gólja pedig végképp eldöntötte, hogy a spanyolok jutnak a négy közé, a mieink pedig csak az 5–8. helyért folytathatják – vb-n ez legutóbb 2017-ben fordult elő.

A spanyolok jobbak voltak, megérdemelten nyertek 12–9-re, a vereség pedig ezúttal elsősorban azon múlt, hogy az alapokat nem sikerült magabiztosan végrehajtani. Kár érte, mert kicsit pontosabb játékkal ez nyerhető meccs lett volna. Így a női válogatott lemaradt a négy közé jutásról, továbbá arról is, hogy az első olimpiai kvalifikációs versenyen megszerezze a kvótát – lehetőség, persze, még lesz rá bőven. Addig még le kell játszani egy meccset a görögökkel, meg még egyet, remélhetőleg az amerikaiakkal – a tét az ötödik hely mellett az önbecsülés lesz.

Vélemények
Rybanska Natasa, a magyar válogatott bekkje
„Nagy csalódást keltő ez az eredmény, bíztam benne, hogy most nyerni fogunk. Ilyenkor azért az összes játékosnak összetörik a szíve, úgyhogy nagyon nehéz értékelni a mérkőzést. Annyit tudok mondani, hogy ugyanúgy szeretem a csapatomat, büszke vagyok az elvégzett munkára és arra, hogy mennyit fejlődtünk. Ezt nem tudtuk megmutatni, nagyon sok maradt bennünk, és ezt nagyon sajnálom.”
Garda Krisztina, a magyar válogatott átlövője
„Bárcsak ne lőttem volna egyet sem, de nyerünk... Bizonyos játékosokról külön megbeszéltük, hogy ne lőjenek sok gólt, az egyikük mégis ötöt lőtt. Jócskán voltak eladott labdáink, az emberelőnyös helyzetkihasználásunk sem volt túl jó, és amikor mi elcsúsztunk védekezésben, azt góllal büntették a spanyolok, míg mi ilyen helyzetekben kapufát lőttünk vagy eladtuk a labdát.”
Vályi Vanda, a magyar válogatott szélsője:
A játék minden elemében jobbak voltak a spanyolok

Min múlt ez a mérkőzés?

A játék minden elemében jobbak voltak a spanyolok. Semmi olyat nem csináltak, amire ne készültünk volna fel, mégis az ő akaratuk érvényesült. Kicsit már butaságnak gondolom, hogy van az ellenfélben van több jó játékos, és csak ők lőnek gólt, pedig megbeszéljük, hogy ne ők lőjenek. Valakiről például tudjuk, hogy mindig ellövi a labdát a blokk mellett, és öt gólt lő minden fontos pillanatban ellenünk. Így azért nagyon nehéz úgy visszatornázni magunkat.

Miben kell fejlődni ahhoz, hogy ezeket a megbeszélt dolgokat meg tudják valósítani a spanyolok ellen?

Nagyon örülnék neki, ha tudnám a választ. Értetlenül állok ezek előtt a szituációk előtt.

Mennyire lesz nehéz a folytatás az ötödik–nyolcadik helyért?

Ugyanolyan nehéz lesz, mintha továbbjutottunk volna. Továbbra is az a célunk, hogy megnyerjük a következő mérkőzéseket, úgyhogy dolgozunk tovább – nyilván más szájízzel, mintha az első helyért küzdenénk.

PERCRŐL PERCRE

NEGYEDIK NEGYED

32. perc: Vége a meccsnek, biztosan nyertek a spanyolok, nekünk maradt az 5–8. helyért zajló küzdelem. 9–12

32. perc: Neszmély fogott meg egy labdát, Vályi ejtését kiütötte a kapus.

32. perc: Labdát szereztünk, Gurisatti tökéletes ejtéssel faragott a különbségen. 9–12

31. perc: Feladtuk a hét a hat elleni játékot, Keszthelyi lőtt egy újabb kapufát. Ez a 9. volt ma...

31. perc: Magyar időkérés.

30. perc: Ez a meccs eldőlt... Neszmély azonban előre jött, hét a hat elleni játékot próbálunk. Keszthelyi kinti lövését Forca blokkolta.

30. perc: Spanyol emberelőny, ha bemegy, vége. Nem kapkodtak, megjáratták, és García bevágta. 8–12

29. perc: Keszthelyi próbálta meg kintről, de ez nem volt helyzet, így Terre könnyen védett.

29. perc: Espar nagyon éles szögből hozta magát helyzetbe, és kíméletlenül belőtte a rövidbe. 8–11

28. perc: Spanyol kapufa után indult a magyar támadás, Keszthelyi kiállítást kapott, Szilágyi a kapufát találta el, majd jött a kontrafault.

27. perc: Emberelőnybe kerültünk, de nem sok idő maradt, Leimeter a kapufát találta el, a kipattanó Parkesé lett, de ő is kapufát dobott...

27. perc: Vályi szabálytalansága után spanyol emberelőny jött, majd Camus a kapufát találta el.

26. perc: A támadásunk ezúttal is rosszul sült el, technikai hibákkal segítjük a spanyolokat.

26. perc: Emberelőnybe kerültek a spanyolok, az imént beálltNeszmély védett egyet, majd egy másodikat is!

25. perc: Ortiz bejátszását Szilágyi lefülelte, megindultunk előre, majd Szilágyi helyzetig vitte, visszarántották, ötös. A büntetőt Garda megint csak belőtte. 8–10

25. perc: Elkezdődött a negyedik negyed.

HARMADIK NEGYED

24. perc: Vége a harmadik negyednek, három gól a hátrány, most már nagyon kell figyelni. 7–10

24. perc: Maradt még egy kis idő, így Keszthelyi kintről nagy gólt szerzett. 7–10

24. perc: Hajdú utána kiállítást érően szabálytalankodott, Camus egyedül maradt centerben, és be is lőtte. 6–10

24. perc: A spanyolok nem kaptak fújást, Hajdú ellőtte kintről, de a kapufa mentett.

23. perc: A spanyol, majd a magyar támadásmegjátszás is gyenge volt, a kapusoknak nem kellett védeni.

22. perc: Jöhet a harmadik ötméteresünk, mert Parkest rántották vissza a befordulása után. Garda állt oda a büntetőhöz, és ő is belőtte. 6–9

22. perc: Leimeter bejátszása nem jutott el a centerhez, indult az ellenfél, majd egy gyenge lövést védett Magyari.

21. perc: A támadásunk gyorsan véget ért, megszerezték a spanyolok, majd alig két másodperccel a vége előtt Forca kintről eldobta, és a blokkról pattant be a labda... 5–9

20. perc: Figyelmetlenség középen, egyedül maradt Camus, így közelről jól bevágta. 5–8

20. perc: Szépen megjárattuk a labdát, és Leimeter jobbról nagy erővel a kapuba zúdította a labdát. 5–7

20. perc: Gurisatti harcolt ki kiállítást, jött a magyar időkérés.

19. perc: Forca lövése kintről ezúttal nem találta el a kaput, a másik oldalon Parkes szabálytalanul csinált helyet magának.

18. perc: Parkes harcolt ki emberelőnyt, emberfórban nem sikerült jó támadást kialakítani, a blokk mentett is.

18. perc: Kontrafaultot fújtak nálunk, aztán a spanyoloknál is, Leitonra rájár a rúd, mindig kifigyelik a bírók.

17. perc: Spanyol emberelőnnyel, amelyet különösebb cifrázás nélkül Forca a bal felsőbe vágott. 4–7

17. perc: Elkezdődött a harmadik negyed.

 

MÁSODIK NEGYED

16. perc: Vége a második negyednek, két góllal mennek a spanyolok. 4–6

16. perc: Labdát szereztünk, és emberelőnybe kerültünk. Elszórakoztuk egy pontatlan átadással.

15. perc: Leimeter maradt egyedül középen, lóbált, lóbált, majd annyira akarta helyezni, hogy a kapufát találta el.

14. perc: Víz alá vitt labda miatt elvették tőlünk, de a másik oldalon is szabálytalankodott a center.

13. perc: Kaptak egy emberelőnyt a spanyolok, Gurisatti blokkjában halt el a lövés.

13. perc: Nagyszerű összjáték után Leimeter lőtt jobbról, Terre azonban oldalra ütötte a labdát. A sarokdobás után szépen körbejárt a labda, végül Garda balról óriási gólt lőtt a léc alá.4–6

12. perc: Emberelőnybe kerültek a spanyolok, és nagyon könnyen belőtték, Forca volt eredményes, ez már a harmadik neki. 3–6

12. perc: Parkes maradt őrizetlenül, ötméterest érően szabálytalankodtak vele, a büntetőt Keszthelyi megint csak belőtte, ezúttal is a jobb felsőbe. 3–5

11. perc: A spanyolok gyors játékát ezúttal elrontottuk, Ortiz lövése blokkról ment mellé.

11. perc: Ismét jött egy magyar emberelőny, de elég esetleges volt a megjátszása, így ki is maradt.

10. perc: Forca egészen kintről lőtte el, de így is bement. Három gól a hátrány. 2–5

9. perc: Emberelőnybe kerültünk, de nem tudtuk belőni, mert Terrevédett.

9. perc: Ismét két góllal vezetnek a spanyolok, kintről csúszott be a labda. 2–4

 

9. perc:Elkezdődött a második negyed.

ELSŐ NEGYED

8. perc: Vége az első negyednek, egy gól a spanyol előny. 2–3

8. perc: Centerben jól védekeztünk, nem sok idő maradt a támadásra, lepergett az óra.

7. perc: A spanyol támadásból nem lett lövés, így indultunk meg előre, Keszthelyi ejtéssel próbálkozott, a kapufa azonban mentett.

7. perc: Mahieu ezúttal emberelőnyt harcolt ki, megjárattuk a labdát, majd Garda kissé jobbról szépen pattintott a bal felsőbe. 2–3

6. perc: Kontrafault. Nem sokáig támadhattunk, viszont hiába indultak gyorsan a spanyolok, Leimeter gyönyörűen szerelt.

6. perc: Mahieu is elsüllyedt centerben, de nem kapott szabaddobást, így a másik oldalon jött egy emberelőny, amelyet Ortiz biztos kézzel váltott gólra. 1–3

5. perc: Emberelőnybe kerültünk, Keszthelyi kezéből kiperdült a labda, éppen az ellenfélhez... Jöttek előre a spanyolok, elváltottuk magunkat, Elena Ruiz a jobb felsőbe lőtt. 1–2

4. perc: Éles szögből lőtte el Pérez, Magyari könnyedén védett.

4. perc: Parkes körül örvénylett a víz, majd harsant a sípszó, ötméteres. A büntetőt Keszthelyi a jobb felsőbe dobta. 1–1

3. perc: Rossz bejátszás után labdát loptak a spanyolok, Crespi lövését mentette a blokk.

3. perc: Espar lőtte rá kintről, Magyari oldalra ütötte a labdát, de sarokdobás után folytatták a spanyolok, méghozzá egy góllal, Forca lőtte be, a lécről pattant be. 0–1

1. perc: Magyari védte a spanyol lövést, megindultunk, Vályi nem merte éles szögből ellőni, Gurisatti viszont ellőtte, a labda a blokkról pattant a kapufára.

1. perc:Elhoztuk a labdát a ráúszás után, és hiába rángatták Parkest, a bírók nem fújtak.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a magyar csapat fehér, a spanyol kék sapkában játszik.

A magyar csapat meccskerete:1 Magyari Alda (k), 13 Neszmély Boglárka (k) 2 Szilágyi Dorottya, 3 Vályi Vanda, 4 Gurisatti Gréta, 5 Mahieu Geraldine, 6 Parkes Rebecca, 7 Máté Zsuzsanna, 8 Keszthelyi Rita, 9 Leimeter Dóra, 10 Rybanska Natasa, 11 Hajdú Kata, 12 Garda Krisztina.

ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatott a D-csoportban Kanadát (11–10), Japánt (26–21) és Új-Zélandot (23–5) legyőzve diadalmaskodott, így első helyen jutott tovább a negyeddöntőbe, amelyben Spanyolország ellen játszik.

Tíz éve Barcelonában felért a csúcsra a spanyol válogatott, ám azóta minden világbajnokságon az Egyesült Államok akadályozta meg ebben – 2015-ben és tavaly már a negyeddöntőben, 2017-ben és 2019-ben a döntőben. Az idén az utóbbi forgatókönyv valósulhat meg, feltéve, ha eljut odáig Miguel Oca együttese, amelynek már a négy közé jutásért sem lesz könnyű dolga, jóllehet az elmúlt évtizedben nem kapott ki nagy világverseny egyenes kieséses szakaszában a magyar válogatottól. A csoportkörben egygólos vereséggel kezdtek a spanyolok, pedig a hollandok ellen jól védekeztek, három negyeden át lépéselőnyben voltak, de a végjátékban a Dunaújvárosban légióskodó Laura Aarts megbabonázta őket. Mégis ebből a találkozóból érdemes kiindulnunk, ha a regnáló Európa-bajnok formáját vizsgáljuk, hiszen a kvartett másik két együttese, Izrael és Kazahsztán nem tanúsított nagy ellenállást, és Franciaország sem jelentett akadályt a nyolc közé jutásért. Nem meglepő, hogy a mezőnyben a spanyolok szerezték a legtöbb centergólt a tornán, a 16 találatot ráadásul 24 lövésből érték el, ami kimagasló, 67 százalékos hatékonyságot jelent. A világklasszis centerek közül ezúttal Paula Leitón viszi a pálmát, míg a házi góllövőlistát Judith Forca vezeti 11 góllal. Anni Espar valódi vezére az együttesnek, a csapatkapitány Pili Pena 37 évesen is elnyűhetetlen, és akkor még nem szóltunk a 2004-es születésű Elena Ruizról, aki ha „fejben” is megérkezik a világbajnokságra, csodafegyvere lehet a spanyol válogatottnak. De reméljük, nem lesz az.

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE: 1. (és negyeddöntős) Egyesült Államok 9 pont, 2. Ausztrália 6, 3. Franciaország 3, 4. Kína 0

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE: 1. (és negyeddöntős) Hollandia 9 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Izrael 3, 4. Kazahsztán 0

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE: 1. (negyeddöntős) Görögország 9 pont, 2. Olaszország 6, 3. Dél-Afrika 3, Argentína 0

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE: 1. (és negyeddöntős) Magyarország 9 pont, 2. Kanada 6, 3. Új-Zéland 3, 4. Japán 0

A NEGYEDDÖNTŐBE KERÜLÉSÉRT
Ausztrália–Izrael 16–7 (7–2, 4–1, 3–1, 2–3)
Spanyolország–Franciaország 16–9 (3–1, 4–4, 5–2, 4–2)

Olaszország–Új-Zéland 14–7
(4–1, 6–2, 1–3, 3–1)
Kanada–Dél-Afrika 21–6 (6–1, 4–1, 5–1, 6–3)

NEGYEDDÖNTŐ
Olaszország–Egyesült Államok 8–7 (3–2, 1–2, 2–2, 2–1)
Hollandia–Kanada 17–10 (6–2, 5–3, 3–4, 3–1)
Görögország–Ausztrália 8–9(4–3, 1–4, 3–2, 0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik