Csoportelső lett a magyar női vízilabda-válogatott!

LAKNER GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)LAKNER GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 18:50
A Budapesten zajló női vízilabda Európa-bajnokság csoportkörének negyedik fordulójában a magyar válogatott 13–10-re legyőzte Görögországot, így megőrizte hibátlan mérlegét, és az utolsó kör eredményeitől függetlenül megnyerte a csoportját.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (FOTÓK: BALOGH LÁSZLÓ, TÖRÖK ATTILA)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (FOTÓK: BALOGH LÁSZLÓ, TÖRÖK ATTILA)

VÍZILABDA
EURÓPA-BAJNOKSÁG (BUDAPEST, DUNA ARÉNA)
NŐK, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Görögország13–10 (4–4, 4–2, 3–0, 3–4)
Budapest,
Duna Aréna, 2500 néző. V: Margeta (szlovén), Zwart (holland)
MAGYARORSZÁG:
GANGL – Máté Zs., GURISATTI 1, Keszthelyi-Nagy, PARKES 3, GARDA 4, Vályi V. 1. Csere: Szilágyi D., ILLÉS A. 2, Leimeter 2, Göngyössy, Rybanska. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
GÖRÖGORSZÁG: H. Diamandopulu – Avramidu 1, Eleftheriadu, KOCIA 2, XENAKI 2, Cukala 1, E. Plevritu 1. Csere: M. PLEVRITU 2, Miriokefalitaki, Ninu 1, V. Diamandopulu, Beneku. Szövetségi kapitány: Jorgosz Morfeszisz
Gól – emberelőnyből:
13/8, ill. 10/4
Gól – kettős emberelőnyből:
1/0, ill. –
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 1/1
Kipontozódott:
E. Plevritu (15. p.), Eleftheriadu (23. p.), Gyöngyössy (31. p.), M. Plevritu (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Jorgosz Morfeszisz:
– Két negyeden át szoros volt a mérkőzés, de rendkívül sok emberelőnyt hagytunk kihasználatlanul, így pedig jelentős hátrányba kerültünk, ahonnan már nem tudtunk visszakapaszkodni. A mérkőzés kulcsmomentumaiban nem koncentráltunk megfelelően, nem volt elég hideg a fejünk, így aztán ezek a helyzetek rendre a magyarok javára fordultak át.

Korábban
Oroszország–Horvátország 34–1
(9–0, 8–1, 7–0, 10–0)
Szlovákia–Szerbia 6–2
(1–0, 2–1, 1–0, 2–1)

Az első valódi vízilabdameccsre egészen a nap utolsó találkozójáig kellett várni a Duna Arénában, a magyar és a görög válogatott összecsapása előtt ugyanis elképesztően egyoldalú vagy éppen gyenge mérkőzéseket láthattunk. Az első négy találkozón a legkisebb különbség tizenöt gól volt a csapatok között, az oroszok pedig megdöntötték saját budapesti rekordjukat, amikor 34–1-re megverték a horvátokat. A Szlovákia–Szerbia mérkőzés ugyan szoros volt, de azon meg a színvonal nem verdeste az eget, néha mintha a lassítást láttuk volna, pedig élőben ment a mérkőzés. A 6–2-es végeredmény is beszédes, ennyi lőtt góllal nemigen szoktak női vízilabdameccset nyerni. Ilyen előzmények után egészen üdítő volt végre egyszerre két jó csapatot látni a medencében.

A két jó csapat pedig tudásának megfelelően színvonalas mérkőzést is játszott. Az első negyedben a támadójáték dominált mindkét oldalon, védekezésről egyáltalán nem beszélhettünk. Pedig egyszerű játék a vízilabda, ha jó a védekezés, és a helyükön vannak a blokkok, rögtön feljavul a kapusteljesítmény, és ezzel egyenesen arányos nő a különbség is. Ezt szépen be is bizonyította a magyar válogatott, amely 6–6-os állás után állva hagyta az ellenfelét.

VÉLEMÉNYEK

„Noha a végeredmény nem feltétlenül tükrözi, borzasztóan kemény meccs volt, főleg az elején. Hat-hat után mintha megtorpantak volna a görögök, mi pedig eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, de annak ellenére, hogy már öt góllal is vezettünk, végig oda kellett figyelni. Még vár ránk egy kötelező győzelem, aztán bízom benne, hogy az olaszok legyőzik a franciákat, így utóbbival játszunk majd a negyeddöntőben” – mondta Parkes Rebecca, a magyar válogatott centere.

„Egy-két becsúszott a védekezésünkbe az elején, ezért volt az, hogy az első negyed után még négy-négy volt az állás. Megbeszéltük a meccs előtt, hogy nem kell kétségbe esni, bárhogyan is alakuljon az állás, a végén kell megnyerni a találkozót, s a harmadik negyedre bedaráltuk a görögöket. Én akkor sem izgultam, amikor két gólra feljöttek, belülről éreztem, ezt a meccset csak mi nyerhetjük meg” – fogalmazott Gangl Edina, a válogatott kapusa.

Az sem zavarta meg Bíró Attila együttesét, hogy Keszthelyi-Nagy Rita, Szilágyi Dorottya és Gyöngyössy Anikó is villámgyorsan begyűjtötte második személyi hibáját, így a korai kipontozódás elkerülése érdekében a kapitány a kispadra ültette őket. A mieink bő tizenhárom perc alatt öt gólt lőttek úgy, hogy egyet sem kaptak, ezzel a kitűnő periódussal gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést.

A harmadik negyedben volt egy viszonylag hosszú, ötperces gólcsend, ekkor érezni lehetett, hogy amelyik csapat elmozdul a holtpontról, annak kedve szerint alakul a folytatás, ebben a fontos lélektani pillanatban pedig a magyar csapatnak volt a helyén a szíve.

Az első számú gólfelelős ezúttal Garda Krisztina volt, aki hátulról szétbombázta a görögök kapuját, öt lövéséből négy célba ért, és az ötödik is csak azért nem lett gól, mert a labda kifelé pattant a kapufáról. Parkes Rebecca centerben volt tarthatatlan, még két akciógólra is futotta az erejéből, miközben lekötötte a görög bekkeket.

A görögök a záró negyedben még megpróbálkoztak a felzárkózással, a mieink kisebb hullámvölgyét kihasználva, de két gólnál nem tudtak közelebb zárkózni. Az említett Garda a negyedik góljával lehűtötte a kedélyeket, a slusszpoént pedig Lemeiter Dóra találata jelentette.

A magyar válogatott teljesen megérdemelten nyert 13–10-re, miután erővel és ésszel is sokkal jobban bírta a második félidőt ellenfelénél. Így a mindkét csoportbeli rangadóját megnyerő csapat egészen biztosan csoportelsőként jut a negyeddöntőbe, ugyanis a záró fordulóban a mezőny egyik leggyengébb csapatával, a szerbekkel találkozik.

Hogy a negyeddöntőben ki lesz az ellenfél, az az olasz–francia mérkőzésen dől el a csoportkör utolsó fordulójában. A két csapat játékerejét össze sem lehet hasonlítani, annyival jobbak az olaszok, így a papírforma szerint a franciák lesznek a mieink ellenfele – hacsak az olaszok nem gondolkodnak valami turpisságban.

Mondjuk, ezzel a magyar csapattal nem akarnánk találkozni a helyükben.

Fenntartani a frissességet – Bíró Attila értékelése

– Minek volt köszönhető a mérkőzés elején látott rengeteg gól?
– Kicsit szellős volt a zónavédekezésünk, és mire felvettük a játékvezetők ritmusát, addigra eltelt másfél negyed, ezért is tudtak velünk lépést tartani a görögök – mondta a női válogatott szövetségi kapitánya. – Utána már jobban működött a zónánk, és akkor nyílt ki az olló, amikor összeállt a védekezésünk. Támadásban is jól muzsikáltunk, ismét voltak kitűnő egyéni teljesítmények. Háromgólos győzelem után nincs hiányérzetem, amennyit hibáztunk, annyi benne van a játékban.
Ismét jobban bírták erővel a mérkőzést az ellenfélnél. Ilyen jó állapotban van a csapat?
– Igen, egyértelműen. Az Európa-bajnokság előtt is azt mondtam, hogy nagyon jó erőben van a csapat, persze nagyon sokat dolgoztunk ezért. Nemcsak a felkészülés alatt, hanem ősszel is, hiába nem voltak válogatott mérkőzések, egyéni edzésprogramot kaptak a lányok a szárazföldi munkára. Azon kell dolgoznunk, hogy ez az erő ne illanjon el, és folyamatosan fent tudjuk tartani a frissességet és a gyorsaságot, amiből még több kell a továbbiakban.
Idő éppenséggel lesz dolgozni, hiszen az utolsó csoportmeccs előtt belefér a keményebb edzésmunka...
– Így van, a szerbek talán az egész mezőny egyik leggyengébb csapata, ellenük nem kell külön készülni, aztán meglátjuk, hogyan alakul a folytatás. A keddi negyeddöntőben jöhetnek az olaszok, jöhetnek a franciák – nyilván az utóbbiaknak sokkal jobban örülnék.


BÍRÓ ATTILA MELLETT GURISATTI GRÉTA ÉRTÉKELT AZ NSO TV-NEK.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG4467–26+4112
2. Oroszország431100–14+869
3. Görögország43172–25+479
4. Szlovákia
4
1

3
12–71
–59
3
5. Horvátország41319–85–663
6. Szerbia4
4
19–68–490

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA
Január 19., vasárnap
13.00:
Szlovákia–Horvátország
17.30:Görögország–Oroszország
19.00:Szerbia–MAGYARORSZÁG(Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!

PERCRŐL PERCE




VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

8. perc
Görög kapufa még a végére. A magyar támadás sem jó, de mindegy már, vége.

7. perc Leimeter Dóra eldönti, emberelőny, kissé jobbról, négy méterről védhetetlen gól jobb kézzel, vajcsuklóval a rövid felsőbe. 13–10!

7. perc
Gyöngyössy kipontozódik, Margarita Plevritu azonnal büntet, egy védő feje fölött a bal alsóba lő öt méterről. 12–10!

6. perc
M. Plevritu a kapufára lő, Gang tolta oda a labdát. A magyar kapus 10. védése! Görög időkérés.

6. perc Garda Krisztina
is betalál távolról, a jobb sarokba lő ő is, jobbal. De ő a felsőbe, védhetetlen nagy gól, és igen fontos: 12–9!

5. perc Kettős magyar emberelőny, Keszthelyi balról passz helyett a lécre lő! Kszenaki meg ziccert ront a mi kapunk előtt, köszönjük!

5. perc Magyar időkérés.

4. perc Baj van, baj lesz? Eirini Ninu betalál a magyar kapuba, 11–9!

3. perc Parkes majdnem gól lő... Krisztina Kocia most is betalál, 11–8. Szép emelés. A másik oldalon centerből a kapust találja el Illés!

2. perc M. Plevtiru ziccerét fogja Gangl! Illés közelről a bal oldal kapufát találja el. A görögök betalálnak, Krisztina Kocia ziccerből gólt lő. 11–7!

1. perc Mienk a labda most is, Leimeter passzát Parkes Rebecca kissé balról jobbal a görög kapuba dobja, 11–6!

FOLYTATJUK!

Az Európa-bajnokság kapcsán a legtöbbször elhangzó szó alighanem az olimpia, elvégre a Duna Arénából egy-egy férfi- és női csapat eljuthat Tokióba. Persze azért maga az Eb sem mellékes, főleg nem a magyar válogatottaknak, elvégre hazai közönség előtt küzdhetnek az érmekért és a kvótáért – olimpia, ugye...

Az ötkarikás kvalifikációhoz ráadásul nem is feltétlenül kell nyerni, hiszen vannak már kvótások – erről bővebben keretes írásunkban. Aki azonban úgy véli, hogy a biztos olimpiai résztvevők nem veszik komolyan az Európa-bajnokságot, az hatalmasat téved.

A nőknél egyedüli európai csapatként a spanyoloknak van kvótájuk, de természetesen nem úgy utaztak Budapestre, hogy ne érdekelné őket az éremszerzés. A helyzet ugyanaz, mint minden kontinenstornán: van hat esélyes csapat, köztük a magyar válogatott. Mivel az Eb-n az egyeduralkodó amerikaiak értelemszerűen nem játszanak – meg a másik „testes” együttes, Ausztrália sem –, szabad a vásár az aranyéremért.

VÉGET ÉRT A HARMADIK NEGYED!


7. perc Szép a mi blokkunk, Illés, majd a mi centerünk szabálytalan az ellen kapuja előtt. Ninu ejtése borzalmas.

6. perc
Gang véd, Vályi Vanda meg magától értetődően lövi be ziccerét, gyors támadás, jobbal középről, hat méterről a jobb alsóba lő. 10–6!

6. perc
Parkes lesérült, monokliját borogatják a kispadok előtt.

5. perc Garda Krisztina
kiemelkedik, megvárja, amíg elsüllyed a kapus, és a bal sarokba lő jobbal. 9–6!

4. perc
Gyöngyössy szereli ellenfelét a kapunk előtt, majd kontra, Leimeterhez passzol, akit a víz alá nyomnak, büntető!

4. perc
Micsoda percek, Parkes-kapufa, lövés lövés hátán, Szilágyi is a kapufára lő. Ezt a blokk tolta oda, szerencsénk sincs. Ellenben a sokadik emberelőnyt puskázzuk el mostanában. Beneku is lőtt egy kapufát közben, megvideózzák... nem volt bent!

1. perc
Vályi ismét elhozza! Parkes lövését blokkolják most a kapus előtt.

FOLYTATJUK!

Már olimpiai résztvevő a világliga győztese, az Egyesült Államok, valamint – mivel a világbajnokságot is Amerika nyerte – a vb-ezüstérmes Spanyolország. A mostani Eb-ről a – Spanyolországot nem számítva – legjobb helyezésű csapat kvalifikál az olimpiára. A többiek majd Triesztben pótvizsgázhatnak tavasszal.

Női vízi Eb: klassziskülönbség – kinek jó ez? Sorra játsszák az egyoldalú meccseket a női pólócsapatok, ami az égvilágon senkinek sem jó.

VÉGET ÉRT A MÁSODIK NEGYED!

8. perc
Kocia lövése Ganglé, Gurisatti szabaddobását blokkolják.

8. perc
Büntetés, Gurisatti feladja, Parkes Rebecca pedig közelről a jobb alsóba húzza, először vezetünk két góllal. 8–6!

7. perc
Megúsztuk, Ninu lövését a kapufára tolja Gangl, de Keszthelyinek is a második kiállítása. A másik oldalon kipontozódik E. Plevritu!

6. perc
Gyöngyössy kiáll, de Gangl véd. Illés lövése a blokké. Szilágyinak is megvan a második személyije, de Gangl fogja Eleftheriadu a bal felsőbe menő lövését, Keszthelyi beadását Parkes Rebecca centerből nem hibázza el, 7–6!

5. perc
Könnyű görög gól, közelről a kapuba húzza Máté mellől Eleni Kszenaki. 6–6. Támadunk, Máté fölé lő. 6–6

4. perc Illés Anna jobbal öt méterről, középről a bal alsóba lő, végre vezetünk ismét! 6–5, őt sem vették kömolyan a görögök, centerben Gyönygyössy elvitte a védőt előle.

4. perc
Magyar időkérés, Sorcsere. Nusi lesz az ötös, a hosszún becsúszunk, Sotya mögé. Ez tuti, hallottuk.

3. perc
Két Gangl-védés, közben Keszthelyi lövését védik, Parkes szemtelenül a kapuba kotorná, de a labda megáll a gólvonalon. Aztán emberelőny, abszolúte ötméteres, Keszthelyit majdnem széttépik... de nem... Hazai víz, semerre sem lejt.

2. perc Gurisatti Gréta sem hibázik, emberelőnyből Vályi passzát magabiztosan a léc alá vágja öt méterről. jobbal. 5–5!

1. perc
Vályi ismét elhozza a labdát, Gurisattit elnyomják lövés közben. Margarita Plevritu gyönyörű gólt lő. 4–5!

FOLYTATJUK!

Az előző mérkőzésen négy gólt szerző Keszthelyi-Nagy Rita második találata egyben a századik Eb-gólját is jelentette, amellyel megelőzte ebben a házi versenyben Stieber Mercédeszt, aki pályafutása alatt 99-szer talált be az ellenfelek kapujába a magyar válogatottban. Klasszisunkat az ilyenfajta rekordok azonban nem érdeklik.

„Nem tartom ezeket számon. Egy dolog érdekel: szeretnék Európa-bajnok lenni Budapesten!” – válaszolta az NSO Tv-nek.

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ NEGYED!

8. perc
Egy-egy rossz támadás, majd Gangl véd nagyot, az utolsó másodpercben jobbról ballal a kapuba talál Leimeter Dóra, a lehető legjobbkor és a lehető legjobban! 4–4!

7. perc
A szokásos görög előny, Krisztina Cukala jobbal a jobb felsőbe lő ötről, Gangl nem érhette el. 3–4!

6. perc
Egy-egy rossz támadás, Szilágyi beadását Leimeter továbbtolja, Illés Anna jobbal a bal alsóba tolja. 3–3!

5. perc
Centerhiba Keszthelyitől, görög ötméteres. Eleftheria Plevtiru jobbal a jobb sarokba lő, Gangl hóna alatt. 2–3!

4. perc 1–2,
szép görög centergól, a kapuba húzva annak háttal: Eleni Kszenadi. De Garda Krisztina is remek formában, távolról jobbal a jobb alsóba talál. Nem vették komolyan, ímmel-ámmal blokkolgattak, a labda utat talált négy kéz között. 2–2!

3. perc Egyenlő,
emberelőnyben okosan járatják a görögök, Alkiszti Avramidu balról jobbal a jobb sarokba lő. 1–1. A magyar támadást Máté elrontja.

2. perc Remek gól, vezetünk.
Vályi passzát Garda Krisztina kis szerencsével a jobb felsőbe dobja négy méterről, egy görög bekk fején kapott gellert a labda. 1–0

1. perc
Magyar kiállítás, aztán görög szabálytalanság.

1. perc Keszthelyi bejátszását Parkes közelről a görög kapusba csavarja.

Az első ráúszás a mienk, nagy fölénnyel.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hangulat remek, a görögök kék dresszben és kék nadrágban, a mieink kék alapon piros-fehér-zöld dresszben és fehér sapkában.

A magyar női válogatott a görögök ellen folytatja a csoportkörben, és ha legyőzi ellenfelét, meg is nyeri a csoportját. Mellettünk szól, hogy a két csapat legutóbbi öt tétmérkőzéséből négyszer mi nyertünk, például december 23-án Athénban világliga-selejtezőn 9–5-re győztünk.

Ráadásul Bíró Attila együttese az Eb előtt, Dunaújvárosban rendezett felkészülési tornán is alaposan elpáholta a görögöket, akkor 16–8-ra bizonyult jobbnak. Ez az eredmény azonban ne tévesszen meg senkit, ekkora különbség nincs a két csapat között. A görögöknek ez lesz az első nehezebb mérkőzésük az Eb-n, korábban a szerbek ellen 26–7-re, a szlovákok ellen 18–2-re nyertek. A „felhozó” meccseken Eleftheria Plevritu, Eleni Xenaki és Maria Miriokefalitaki szórta meg magát leginkább, hárman harminc gólt vállaltak, így a mieinknek is elsősorban rájuk kell figyelniük.

És hogy pontosan mire is készült a csapat a szünnapon, arról már Bíró Attila szövetségi kapitány beszélt lapunknak.

„Bízom benne, hogy a görögök ellen már tudjuk kamatoztatni a gyorsaságunkat, mert lassúbbak, mint az oroszok – mondta a kapitány. – Ezzel együtt a hat a hat elleni játékban jóval erősebbek, kitűnő centereik és átlövőik vannak. Bízom benne, hogy fel tudjuk törni a rájuk jellemző behúzódó zónavédekezést, vagy éppen el sem jutunk addig, hogy fel kelljen törni, mert a lefordulásokból eredményesek leszünk.”

„Biztosan benne van a görögökben a két pofon, de nem szabad, hogy ez elaltasson minket – mondta Illés Anna. – Csütörtökön ugyanolyan komolyan készültünk ellenük, mint az oroszok ellen, remélem, az eredmény is hasonlóan alakul.”

A magyar válogatottra pénteken a görögök várnak, akiket az elmúlt négy hétben kétszer is legyőzött – egyszer idegenben, a világligában, egyszer pedig Dunaújvárosban, felkészülési tornán.

„Nem volt időm végiggondolni a helyzetet, ilyenkor annyira kevés az idő, hogy ösztönből lövünk kapura. Az volt a fontos minden lövésünknél, hogy ne forduljanak le belőle az oroszok – ebből nem is fordultak – elevenítette fel a győztes gólt az FTC-Telekom játékosa. – Több-kevesebb sikerrel azonban az egész mérkőzésen megakadályoztuk őket a lefordulásokban, ezzel nagyon fontos taktikai fegyvertől fosztottuk meg őket. Ebben nagy segítség volt, hogy mi is elég gyors csapat vagyunk, bírtuk az úszóversenyt az oroszokkal. Ami még döntő tényező volt, hogy az emberhátrányos védekezésünk végig kitűnően működött.”

A magyar válogatott kilencedik – mint később kiderült, győztes – gólját Illés Anna lőtte, abban a pillanatban, amikor az oroszok éppen kiegészültek volna az emberhátrány leteltével.

„Én is úgy érzem, hogy felszabadultan vártuk a kezdő sípszót – mondta Illés Anna, a női válogatott bekkje. – Jól sikerült a bemelegítés, a kedvünk most is remek volt, sok vicces csapattársam van, akik mindig feldobják a hangulatot. Nyilván kellő komolysággal állunk hozzá a meccsekhez, de emellett el kell érnünk azt az önfeledt állapotot, amelyet ezúttal sikerült. Kissé furcsa volt két ilyen sima mérkőzés után végre kemény meccset játszani, de a szakmai stáb jól felkészített minket a helyzetre. A csapat pedig tartotta magát a megbeszéltekhez, amit kért tőlünk, azt a kapitány többnyire viszont is láthatta a mérkőzésen.”

A női vízilabda-válogatott óriási meccsen 9–8-ra győzött az oroszok ellen a csoportkör első rangadóján. A játékosokat elnézve ez a mérkőzés már a bevonulásnál eldőlt, hiszen amíg az oroszok rendkívül komoran léptek fel a pódiumra, a mieink mosolyogva és integetve érkeztek a medencetérbe.

A női válogatott bírta az úszóversenyt az oroszokkal, remekül védekezett emberhátrányban, így győztes rangadó után készülhetett a következő erőpróbára az Eb-n.

A magyar válogatott célja az Eb-n nem lehet más, mint az éremszerzés, valamint az olimpiai részvétel jogának kiharcolása – errőlITTírtunk bővebben.

Korábban
Magyarország–Oroszország 9–8
MAGYARORSZÁG–Horvátország 25–6
Szlovákia–MAGYARORSZÁG 2–20


Az olimpiára egy csapat jut ki, a spanyolok már a világbajnokságon megszerezték a kvótát, rajtuk kívül a legjobb jut ki Tokióba. Az Eb után még lesz egy olimpiai kvalifikációs torna, amelyen három ország szerezhet indulási jogot Tokióba – ezen öt európai válogatott vehet részt.

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT 16 FŐS KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A TORNA HIVATALOS HONLAPJA

EGÉSZ OLDALAS INFOGRAFIKA!

A vízilabda Európa-bajnokságot január 12. és 26. között rendezik meg Budapesten, a Duna Arénában. A nőknél a 12 csapatot két hatos csoportba osztották, a két csoport legjobb négy csapata keresztbejátszás alapján mérkőzik meg a negyeddöntőben. A csoportok 5. és 6. helyezettjei a 9–12. helyért küzdenek.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG NŐI VÍZILABDA-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik