LAKNER GÁBOR
2022.01.28 09:05

Férfi vízilabda: az olasz Luca Damonte a szurkolókat is meggyőzte

Amikor kellett, akkor lépett előre Luca Damonte, az FTC olasz balkezese, így a csapat öt meghatározó játékosa nélkül is magabiztosan nyert a sereghajtó ellen a Bajnokok Ligájában.

Luca Damonte a legjobb mérkőzését játszotta zöld-fehérben a grúzok elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: Tumbász Hédi)

– A végeredményt tekintve sima győzelmet arattak a Bajnokok Ligájában, de mennyire volt ez sima a medencében?
– Egyáltalán nem volt könnyű ez a győzelem, hiszen öt meghatározó játékosunk hiányzott, és ugyan a Dinamo az utolsó a csoportunkban, annyira azért nem rossz csapat – mondta a Nemzeti Sportnak az FTC-Telekom olasz balkezese, Luca Damonte, aki öt lövésből ötször talált be a Dinamo Tbiliszi kapujába a 16–10-re megnyert BL-meccsen. – Fontos siker volt, nagyon örültünk, hogy tartalékosan is nyerni tudtunk. A védekezésünk nem volt az igazi, de támadásban nagyon jól játszottunk.

– Gólpasszaival és alázatos játékával eddig is kitűnt, ezúttal azonban azt is megmutatta, hogy a lövőrepertoárja is kellően széles. Tudatosan vállalt magára nagyobb szerepet?

– Mivel tartalékosak voltunk, jóval többet kellett kapura lőnöm, ezért szereztem a szokottnál több gólt. Egyébként én a gólpasszokkal is tökéletesen boldog vagyok, nekem ez az erősségem, és bizonyos helyzetekben inkább a gólpasszt választom, mint hogy én lőjem a gólt. Szeretem kiszolgálni a csapattársaimat, ez az én igazi játékom, de ezúttal a befejezésekben is nagyobb szerepet vállaltam magamra.

– Hallotta a meccs közben, hogy a közönség a nevét skandálta?
– Igen, hallottam, ez volt az első alkalom, hogy engem éltettek, nagyon boldog vagyok, hogy kivívtam a szurkolók elismerését. Köszönöm, hogy ilyen kedvesek voltak velem, igyekszem minél többször úgy játszani, hogy ez megismétlődjön.

– Hogyan bírják a sorozatterhelést ennyi hiányzóval?
– Nem könnyű ennyi mérkőzést játszani sorozatban, és a koronavírus-járvány még nehezebbé teszi ezt
Elmarad a szombati bajnoki
 A sok hiányzó miatt az eredetileg szombatra kiírt FTC–Honvéd bajnoki mérkőzést elhalasztották, az új időpontról később döntenek. A fordulóból a Szolnok–Szentes összecsapást már decemberben lejátszották (a Szolnok 20–9-re győzött), így mindössze öt mérkőzést rendeznek a hétvégén az ob I-ben.
az erőltetett menetet. Több meccset is befolyásol mostanában a pandémia, Tbilisziben a grúzok voltak kevesebben, ezúttal pedig mi. Remélem, hogy a következő Bajnokok Ligája-meccsünkön már többen leszünk, de akárhányan is ugrunk medencébe, mindent megteszünk a nyolcas döntőbe jutásért!

– Hogyan érzi magát Magyarországon?
– Kitűnően, a családomnak is tetszik Budapest, a csapattársaimmal jó a kapcsolatom, és az sem hátrány, hogy Varga Zsolt vezetőedző és Madaras Norbert szakosztályelnök is beszél olaszul. Elég nehéz nyelv a magyar...

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.