Férfi vízi ob I: újabb szolnoki siker – közel a címvédés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.05. 20:12
null
Ezúttal is a szolnokiak ünnepelhettek (Fotó: Koncz György)
Közel került a címvédéshez a Szolnok a férfi vízilabda ob I-ben: Cseh Sándor tanítványai idegenbeli sikerüket követően hazai környezetben 9–6-ra legyűrték az Egert a döntő második mérkőzésén, így egy győzelemre vannak a bajnoki címtől.

 

A Szolnok elvette az Eger pályaelőnyét a finálé első mérkőzésén, és hazai vízben még közelebb szeretett volna kerülni a címvédéshez. Varga Dénes góljával meg is szerezte a vezetést a házigazda, de ezután a vendégek percei következtek: sorozatban háromszor talált be az Eger az első negyedben, így nyolc perc játék után 3–1-re vezetett. A második játékrész viszont a Szolnokról szólt: Varga Dénes megint betalált, de Alekszics és Prlainovics is megtette ugyanezt. A hazaiak kiválóan védekeztek, lenullázták az Egert, így már a nagyszünet előtt fordítottak. (4–3)

A harmadik negyed Prlainovics mesteri találatával indult, amire Milos Csuk felelt a túloldalon – Nagy Viktor kis híján védett, de befelé pattant róla a labda. Ezután kettős emberelőnybe került a Szolnok, amit Vámos Márton révén ki is használt, de még a játékrész vége előtt Kovács Gergő révén visszajött a meccsbe az Eger. Az utolsó nyolc perc aztán megint csak a Szolnokról szólt: Alekszics egyszer, Vámos kétszer is beköszönt, Kovács gólja már csak szépségtapasz volt. (9–6)

A Szolnok idegenbeli sikere után hazai környezetben is győzött, így egy sikerre került a címvédéstől. A döntő harmadik felvonását jövő szerdán rendezik Egerben.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Szolnok–Eger 9–6
(1–3, 3–0, 2–2, 3–1)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Szolnok javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik