Férfi vízi ob I: kiütéssel nyert az FTC és az OSC; győzött a BVSC is

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.11. 18:44
null
Könnyed sikert aratott hazai pályán a BVSC-Zugló (Fotó: Árvai Károly – archív)
A férfi vízilabda ob I 2. fordulójának szombati játéknapján a BVSC-Zugló 13–8-ra nyert a Miskolc ellen, a Kaposvár 11–9-re legyőzte a Debrecent, míg a Vasas könnyedén, 17–9-re múlta felül az egrieket. Az FTC 16–5-re nyert a PVSK-Mecsek Fűszért ellen, az OSC Újbuda pedig 21 gólt szerezve győzte le a Szentest.  

A Debreceni VSE egy végig szoros összecsapáson kapott ki 11–9-re idegenben a Kaposvári VK-tól. A BVSC a félidőben már nyolccal is vezetett (9–1) a miskolciak ellen, végül 13–8-ra nyert. A Vasas a teljes mérkőzést irányítva, könnyedén győzte le az Egert, 17–9-re.

Kiütéssel nyert az FTC-Telekom és az OSC Újbuda is: előbbi a PVSK-Mecsek Fűszért ellen győzött 16–5-re, míg utóbbi több mint 20 gólt szerezve, 21–11-re nyert a szentesiek ellen.

FÉRFI VÍZILABDA OB I, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ

OSC ÚJBUDA–METALCOM SZENTES 23
13 (7–3, 6–4, 4–4, 6–2)
Nyéki uszoda, 150 néző. V: Bereczki, Tordai
OSC: Lévai – Bundschuh, SALAMON F. 4, Csacsovszky E. 2, Hárai, BURIÁN 4, MANHERCZ K. 6. Csere: Aranyi M., Várnai, Veress, Tóth M. 2, VIGVÁRI VINCE 4, Sziládi 1. Edző: Varga Dániel
SZENTES: Kovács K. – Pellei K. 2, Kókai T. 1, Garancsy 2, Kátai-Benedek 1, Chilkó, Lajkó 2. Csere: Pászti (kapus), Mátyók, Bozó 2, HEGEDŰS B. 3, Hornyák, Kürti-Szabó, Takács J. Edző: Pellei Csaba
Gól – emberelőnyből: 12/9, ill. 9/5
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Várnai (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Keveset blokkoltunk és rosszul helyezkedtünk, ennek következtében sok gólt kaptunk. A mérkőzés képével összességében mégis elégedett lehetek, a kulcsszó pedig a fejlődés, igyekszünk levonni a szükséges tanulságokat.
Pellei Csaba: – Nekünk nem ilyen szintű riválisokkal kell felvenni a versenyt, számunkra ez egy erős edzőmérkőzéssel ért fel. Közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, a támadásainkkal elégedett lehetek, de hátul jobban kell összpontosítanunk a jövőben.

PÉCSI VSK–MECSEK FÜSZÉRT–FTC–TELEKOM 5–16 (0–4, 1–5, 2–5, 2–2)
Pécs, 200 néző. V: Tóth I., Debreceni
PÉCS: Józsa – Reisz, Kolozsi 1, Csorba, Keresztúri 2, GÁL D. 2, Csacsovszky A. Csere: Gelencsér M. (kapus), Lihotzky, Almási, Némethy, Kókai Sz., Aranyi A., Gelencsér Á. Edző: Török Viktor
FTC: Szakonyi – MERKULOV 4, Varga Dénes 1, Pohl, Német T., DAMONTE 3, NYÍRI B. 4. Csere: Molnár E., UBOVICS 2, JANSIK SZ. 1, Fekete G., Gál S., Gábor L. 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Almási (26. p.), Molnár E. (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Török Viktor: – Gyorsan eldőlt a mérkőzés, a védekezésünk ezúttal nem volt olyan hatékony, mint a Vasas ellen. Nekünk is fel kell építeni magunkat, de jóval erősebb csapat a Fradi.
Varga Zsolt: – Hétfő óta edzünk teljes csapattal, ráadásul a junior vb-ről visszatérők még pihenőt is kaptak. A fiúk hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Az út elején járunk, meccsről meccsre kell fejlődnünk és alázatosnak maradnunk, és akkor sok jó történhet velünk ebben az idényben.

TIGRA-ZF-EGER–A-HÍD VASASPLAKET 9–17 (1–3, 4–7, 2–5, 2–2)
Eger, 250 néző. V: Kollár, Rubos
EGER: Krémer – Baksa B. 2, Magyar M. 1, SÁNTAVY 3, Murisics 1, Kovács Gábor, LŐRINCZ B. 2. Csere: Grieszbacher (kapus), Szalai G., Sári, Rádli, Gólya, Hajdu B., Lőrincz Á. Edző: Petrovai Márton
VASAS: B. MITROVICS – Bátori 2, Erdélyi 1, RANDJELOVICS 4, Mezei 1, Sedlmayer 1, DRASKO BRGULJAN 3. Csere: Mizsei (kapus), Bedő 2, VADOVICS V. 2, Simon R., Zerinváry, Szatmári 1, Magyar B. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 4/4
Kipontozódott: Sári (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Petrovai Márton: – Reméltem, hogy szorosabb lesz a végeredmény. Nem vagyok elégedett a játékkal, főként a védekezésünk nem tetszett, ismét nagyon sok gólt kaptunk. A héten ezeket a szituációkat gyakoroltuk, de a meccseken nem tudtunk tisztán gondolkodni.
Mátéfalvy Csaba (másodedző): – Sokkal jobban játszottunk mint szerdán, ám a csapatjátékban még vannak hiányosságaink. Még keveset dolgozott együtt a társaság, az olimpikonok nemrég kapcsolódtak be a munkába. A napsütéshez is profin alkalmazkodtunk, és magabiztosan nyertünk.

BVSC-ZUGLÓ–PANNERGY-MISKOLCI VLC 13–8 (4–0, 5–1, 2–3, 2–4)
Laky uszoda, 200
néző. V: Kun Gy. Zelki
BVSC: KARDOS G. – Mészáros Cs., Pásztor M. 1, GYÁRFÁS T. 3, Ágh, Csapó M. 1, Batizi 1. Csere: Szabó II Bence 1, NAGY M. 2, TÁTRAI 2, Kovács P. 1, Irmes P., Mészáros M. 1. Edző: Kemény Kristóf
MISKOLC: Hoferica – Várkonyi Á. 1, Biros B., VISMEG ZS. 2, Seman, Böröczky 1, Sélley-Rauscher 1. Csere: MORAVCSIK (kapus), Vismeg B. 1, Krasznai 1, Tőzsér, Sisán 1, Tanczer, Nagy N. I. Edző: Kis István
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/5
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/1
Kipontozódott: Szabó II. Bence (29. p.), Batizi (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Kemény Kristóf: – Vegyes a meccs képe. Nagyon elégedett voltam az első két és fél negyed játékával, majd észleltem kis könnyelműséget, fegyelmezetlenséget. Nem lehet végig hibátlanul vízilabdázni, lehetnek kisebb kilengések, de ki kell küszöbölnünk a hosszabb kihagyást.
Kis István: – Nekünk ez a második találkozónk volt, nehezen indult, tíz egyre is vezetett az ellenfél. A kapuscsere segített, átálltunk szoros védekezésre, bár ezt még tanulnunk kell, mivel a mai vízilabdában ennél jobban kell ezt alkalmazni. Végül nem lett olyan csúfos vereség mint ahogy az elején kinézett.

KAPOSVÁRI VK–DEBRECENI VSE-MASTER GOOD 11–9 (3–2, 3–3, 2–2, 3–2)
Kaposvár, 200
néző. V: Csanádi, Marjay
KAPOSVÁR: Csoma – Petrovszki 1, Langiewicz, BERTA 3, MIJICS 3, Vindisch 1, Juhász-Szelei 1. Csere: Kakstedter 1, Jajcinovic, Dobos 1, Horváth Á. Edző: Surányi László
DEBRECEN: MOLNÁR L. – Smitula, TÖRÖK B. 2, Takács K., Macsi P. 1, Somlai 1, MACSI M. 3. Csere: Korbán, Fülöp B. 2, Zsilák, Pethe, Bodoróczki. Edző: Süveges Máté.
Gól – emberelőnyből:10/4, ill. 8/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Török B. (30. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Bodoróczki (8. p.)
MESTERMÉRLEG
Surányi László: – Az volt a tervünk, hogy a mérkőzés elején nekiugrunk az ellenfélnek, ami sikerült, azonban a háromgólos lélektani határt nem tudtuk átlépni. Minden gólért meg kellett szenvednünk, egy pillanatig sem tudtuk leszakítani a Debrecent. Végig nyílt volt a találkozó, az ellenfél az utolsó fél percben még támadhatott a döntetlenért, de a célunkat elértük: megszereztük a három pontot.
Süveges Máté: – Rengeteg hibával játszottunk, sok gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Támadásban pontatlanabbak voltunk, a fórjainkat sem tudtuk jó százalékban értékesíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik