CS. B., MTI 2022.06.13 16:58 Frissítve: 2022.06.13 17:03

Férfi vízi ob I: bejelentették a Szolnok új vezetőedzőjét

Hangay Zoltán lesz a férfi vízilabda ob I-ben szereplő Szolnoki Dózsa vezetőedzője – jelentette be Kovács István, a klub szakmai igazgatója hétfőn az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

Hangay Zoltán lesz a Szolnoki Dózsa vezetőedzője (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

 

„Negyedik éve dolgozott Zsivko Gocics mellett, bízom benne, hogy azt a munkát fogja folytatni, amit elődje. A következő szezonnak csak magyar játékosokkal szeretnénk nekivágni, és olyan fiatalokat szeretnénk beépíteni, akik később a magyar válogatottban is szerephez juthatnak” – mondta Kovács István, aki az érkezők sorában megemlítette Pásztor Mátyás, a távozóknál pedig Angyal Dániel nevét.

A Szolnok címvédőként, de jelentősen meggyengült kerettel vágott neki az elmúlt idénynek, a Magyar Kupában ezüstérmet nyert, a bajnokságban viszont elbukta a bronzcsatát a Vasassal szemben. Kovács István megjegyezte, előbbi a várakozásokon felüli eredmény volt, a bajnokságban pedig alapvetően a négy közé kerülés volt a cél.

A Tisza-parti együttestől az idény végén távozott a szerb Zsivko Gocics.

(MTI)

2022.07.24 00:22:16

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Laky Károly már játékosként is edzősködött (tanítványainál többet senki sem lábtempózott), a háború után pedig ő volt maga a BVSC. Nem túlzás, hiszen egyidőben elnöke is volt a klubnak.

2022.07.18 22:38:19

Vízilabda MALONYAI PÉTER     

NS-VÉLEMÉNY. A hetedik helyet nem lehet kirúgni.

 

2022.07.11 23:04:05

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL.A küzdelem, a tartás valami felé, az „út” a lényeg tehát, amiről a ma ötven éve született pólós klasszis, Benedek Tibor is hangsúllyal szólt több alkalommal, amikor a talpra állás újra meg újra reánk szabott föladatáról beszélt.

2022.07.10 21:22:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A lelkiismeret-furdalást nem lehet parancsra előhívni, már csak azért sem, mert lélek kell hozzá. Ugyanakkor a tudomány szerint, aki képtelen rá, antiszociális személyiségzavarral diagnosztizálható. Ilyen messzire azért nem mennék pólósaink esetében, az viszont biztos, hogy a valós önismeret nem árt. És mielőtt félreértenének, nem gondolok én önmarcangolásra, csak némi őszinteségre – önmagukkal.