MTI/SZ. R. 2022.05.16 17:52 Frissítve: 2022.05.16 18:03

Férfi vízilabda ob I: távozik Gocics, a Szolnok vezetőedzője

Zsivko Gocics, a Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője hétfőn megerősítette, hogy távozik posztjáról.

Elképzelhető, hogy más szerepkörben a szolnokiak kötelékében marad a szerb szakember (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

 

A szerb szakember az M4 Sport Sporthíradóban hangsúlyozta, elképzelhető, hogy más szerepkörben marad a Tisza-parti együttesnél, amellyel a hétvégén a Vasassal szemben elbukta a bajnoki bronzcsatát.

„Nagyon fáj ez a búcsú, nem így szerettük volna lezárni az idényt. A meccs után jeleztem, hogy én vagyok a felelős az eredményért, mert nem tudtam kihozni a csapatomból a maximumot. Amit ezen a két találkozón produkált az együttes, az közel sem a maximum volt" – mondta a tréner. Hozzátette, márciusban döntötte el, hogy az idény végén befejezi, amivel tisztában is voltak a csapatnál.

Gocics megjegyezte, igazak azok a pletykák, hogy a Spandau Berlin megkereste, de egyelőre nincs konkrét bejelenteni valója ezzel kapcsolatban.

Az olimpiai bajnok Gocic 2011-től 2018-ig játékosként erősítette a Szolnokot, bajnoki címeket és Bajnokok Ligáját nyert csapatkapitányként az együttessel, utóbbira pályafutása legnagyobb sikereként tekint vissza klubszinten. Ezt követően vette át a csapat irányítását, tavaly bajnoki címig vezette a gárdát.

2022.07.24 00:22:16

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Laky Károly már játékosként is edzősködött (tanítványainál többet senki sem lábtempózott), a háború után pedig ő volt maga a BVSC. Nem túlzás, hiszen egyidőben elnöke is volt a klubnak.

2022.07.18 22:38:19

Vízilabda MALONYAI PÉTER     

NS-VÉLEMÉNY. A hetedik helyet nem lehet kirúgni.

 

2022.07.11 23:04:05

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL.A küzdelem, a tartás valami felé, az „út” a lényeg tehát, amiről a ma ötven éve született pólós klasszis, Benedek Tibor is hangsúllyal szólt több alkalommal, amikor a talpra állás újra meg újra reánk szabott föladatáról beszélt.

2022.07.10 21:22:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A lelkiismeret-furdalást nem lehet parancsra előhívni, már csak azért sem, mert lélek kell hozzá. Ugyanakkor a tudomány szerint, aki képtelen rá, antiszociális személyiségzavarral diagnosztizálható. Ilyen messzire azért nem mennék pólósaink esetében, az viszont biztos, hogy a valós önismeret nem árt. És mielőtt félreértenének, nem gondolok én önmarcangolásra, csak némi őszinteségre – önmagukkal.