Férfi vízi ob I: az FTC lesz az OSC ellenfele a döntőben

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2022.04.03. 20:33
null
Varga Zsolt együttese ötméteresekkel felülmúlta a Vasast (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros a 9–9-es rendes játékidőt követően ötméteresekkel 6–5-re legyőzte a Vasast a férfi vízilabda ob I elődöntőjében, így bejutott a fináléba, amelyben a címvédő Szolnokot búcsúztató OSC lesz az ellenfele.

 

Nem kezdődött jól a Ferencváros elleni elődöntő a Vasasnak. Eleve onnan indult Szlobodan Nikics együttese, hogy Sedlmayer Tamás és Zerinváry Lóránd kidőlt a sorból betegség miatt. Aztán a meccs első Vasas-szabálytalanságára Simon Rolandot cserével, végleg kiszórták a sporik, úgyhogy máris mínusz három főnél tartottak a piros-kékek. És ha ez nem lett volna elég, az első negyedet 3–0-ra nyerte a Fradi, amely ott folytatta, ahol szerda este a belgrádi BL-meccsen abbahagyta.

Csakhogy a Vasas összeszorítottt fogakkal visszaküzdötte magát a meccsbe, ezzel párhuzamosan a Ferencváros meg elkezdett fáradni, lásd szerda esti belgrádi BL-meccs. A nagyszünetig a Vasas szépen le is dolgozta a hátrányát, úgyhogy kezdődhetett minden elölről.

A folytatásban Fradi-gólra Vasas-gól volt a sorminta, aztán egyszer csak nem jött a Fradi-gól, és máris a Vasas vezetett. A harmadik negyed hajrája azonban a zöld-fehéreké volt, így egygólos előnyből kezdték az utolsó nyolc percet.

Csakhogy a Vasas már nem akarta elengedni ezt a meccset, és mindig kiegyenlített. Az utolsó percben az FTC támadhatott a győzelemért, de előbb Mizsei Márton hatalmasat védett – bejött Szlobodan Nikics húzása, aki neki adott lehetőséget a kétszeres olimpiai bajnok Braniszlav Mitrovics helyett – majd pedig célt tévesztett a zöld-fehérek lövése.

Így 9–9 lett az eredmény, csakhogy a rájátszásban már nincs döntetlen, úgyhogy jöhetett a szétlövés. Ekkor már Mitrovics is lehetőséget kapott, ő és Mizsei is egy-egy ötméterest védett, csakhogy Vogel Soma egymaga hármat is kiszedett. A Fradi 6–5-re nyerte a szétlövést, ezzel bejutott a bajnoki döntőbe, ahol az OSC-vel találkozik jó egy hónap múlva.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ
FTC-TELEKOM–A-HÍD VASASPLAKET 9–9 (3–0, 0–3, 4–3, 2–3) – ötméteresekkel: 6–5
Komjádi uszoda, 1500
néző. V: Rubos, Marjay
FTC:
VOGEL SOMA – Jansik Sz., Varga Dénes, Vigvári Vendel 1, Német T., VÁMOS 3, Molnár E. Csere: MERKULOV 2, Ubovics 1, FEKETE G. 2, Damonte, Gábor L., Gál S. Edző: Varga Zsolt
VASAS:
MIZSEI – BÁTORI 3, Erdélyi 1, Simon R., BEDŐ 2, Vadovics V., DRASKO BRGULJAN 1. Csere: B. Mitrovics (kapus), Randjelovics 1, Mezei, SZATMÁRI 1, Sipos Balázs. Edző: Szlobodan Nikics
Gól – emberelőnyből:
10/4, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Ubovics (22. p.), Vadovics V. (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Simon R. (2. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye:
7–1 az FTC javára
MESTERMÉRLEG

Varga Zsolt:
– Jól kezdtünk, az első negyedben erős tempóban vízilabdáztunk, aztán hatalmas fáradtság lett úrrá mindenkin, lelassultunk, és már nem ugyanaz volt a ritmusunk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert noha láttam, hogy mindenki küzd az elemekkel, mégis hazahozták ezt a meccset, amit az egész hetet figyelembe véve hatalmas teljesítménynek értékelek.
Szlobodan Nikics:
– Nagyon jó mérkőzést játszottunk, védekezésben a topon voltunk, támadásban is akadtak szép megoldásaink. Büszke vagyok a srácokra, hiszen több hiányzónk volt, de jól reagáltak erre a helyzete. Nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de kétszer is ötméterest kellett volna kapnunk fontos pillanatokban. Mindent megtettünk, elégedett vagyok a játékkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik