Férfi vízi MK: sorozatban harmadszor a Szegedé a trófea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.17. 17:28
null
A harmadik szegedi MK-ünnepre az egyik nagy honi rivális, a Szolnok új létesítményében került sor (Fotó: Szabó Miklós)
Sorozatban harmadszor nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát az A-Híd Szeged VE, miután a sorozat szolnoki fináléjában pazar rajtot követően négy góllal nyert a Szolnoki Dózsa-Közgép VSC ellen.

Szegedi villámrajt után – benne négy akciógóllal, Szivós Márton duplájával – Kis Gábor harcolt ki büntetőt a Szolnoknak, amit Stefan Mitrovics értékesített az első negyed hajrájában. Erre postafordultával válaszolt egy távoli lökettel a szegedi gólzuhatagot megkezdő Kiss Csaba (5–1).

NŐI VÍZI MK: HATODSZOR KUPAGYŐZTES A DUNAÚJVÁROS
A Dunaújvárosi Főiskola VE nyerte meg a női vízilabda Magyar Kupát – a klub története során immár hatodszor –, miután a sorozat szolnoki fináléjában egy góllal nyert az előző kiírásban győztes ZF-Eger ellen.
Bővebben itt olvashat a női döntőről!
NŐI VÍZILABDA THEODORA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Dunaújvárosi Főiskola VE–ZF-Eger 10–9

Miután a szegediek távolról szétlőtték a szolnoki állásokat, a folytatásban már a bejátszásokat erőltették. Aljosa Kunac centergólt szerzett, majd Kiss Csaba remek összjáték végén abból a fórból talált be, amelyet Molnár Tamásról fújtak be. Közben egy emberelőnyt a Szolnok is gólra váltott ugyan – Vámos Márton révén –, ám a döntő házigazdái nem igazán értették, mi történik velük a medencében. Nem találták meg a kapaszkodót. Miközben Kovács István letörten cserélt kispadot a nagyszünetben, kollégája, Vincze Balázs ezer fokon izzott (7–2).

Az idővel is játszott már a Szeged, támadásait a végletekig elhúzta, és tehette a kevésbé eredményes támadójáték mellett is, mert a szolnokiak elbizonytalanodtak – ehhez köze volt Nagy Viktor kapus néhány bravúros védésének is –, és bizony a szerencsével is hadilábon álltak. Ikszes meccset láthatott ekkor a közönség, bár inkább taktikai csata folyt a medencében, mert a Szeged korán megszerzett tetemes előnye birtokában megengedhette magának ezt a luxust (8–3).

A férfi és a női döntő leglátványosabb pillanatai

A Szegednek újabb kupagyőzelmet ért a villámrajt
(Fotó: Szabó Miklós)
A Szegednek újabb kupagyőzelmet ért a villámrajt (Fotó: Szabó Miklós)

Az idő nem a Szolnoknak dolgozott, a vendéglátók kénytelenek voltak gyorsítani a játékukon, ami sokszor kapkodáshoz, nem megfelelő, ám bevállalt lövésekhez vezetett. Felzárkózáshoz azonban nem… Főként azért, mert hat perccel a vége előtt Szivós újabb bombája pihent el a szolnoki kapuban. Ekkor volt közte hat… A végjátékban akciógólokat is összehozott a Szolnok: előbb Hosnyánszky Norbert adta bele minden mérgét és csalódottságát a lövésbe, majd Török Béla keze sült el. Paprikás, törlesztésekkel tarkított volt a hajrá – Mitrovics kapott négy percet ütésért, „áldozata”, Juhász Zsolt pedig cserével végleg kiállt –, de ez már semmit nem jelentett (9–5).

NAGY VIKTOR LEVIZSGÁZOTT, MAJD DEMORALIZÁLTA A SZOLNOKOT

FÉRFI VÍZILABDA THEODORA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
A-HÍD-SZEGED–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 9–5 (5–1, 2–1, 1–1, 1–2)
Szolnok, 700
néző. Vezette: Székely Balázs, Marosvári
SZEGED: NAGY V. – Tóth M., SZIVÓS 3, DECKER Á., Seman, KISS CS. 3, Juhász Zs. 1. Cs: Kunac 1, Sánta, Hegedüs G., Molnár T. 1, Jansik Sz., Vincze M. Edző: Vincze Balázs
SZOLNOK: Decker A. – Sz. Mitrovics 1, Hosnyánszky 1, Jansik Sz., Kis G., Vámos 2, Gocics. Cs: Török 1, Pásztor, Alekszics. Szakmai igazgató: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 12/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kiállítva (cserével, végleg): Juhász Zs. (31. p.)
Kiállítva (brutalitásért): Sz. Mitrovics (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Nagyon örülök, hogy így alakult a mérkőzés. Óriási motiváció volt a társaságban, le a kalappal a játékosok előtt, fantasztikusak voltak. Ha Szegeden nem is sikerült nyernünk a bajnokságban, de amikor nagyon kellett, alázattal, szorgalommal tettük a dolgunkat – márpedig itt, a kupában nincs javítási lehetőség. A korábbi egymás elleni mérkőzéseinkből is sokat tanultunk, saját magunkat kellett helyreraknunk és persze megtalálnunk az ellenfél sebezhető pontjait.
Kovács István: – Katasztrofálisan kezdtünk. Az első gólt leszámítva fegyelmezetlenül védekeztünk. Az, hogy Szivós Marci szabadon lövöldözhet, megengedhetetlen ezen a szinten. Hagytuk elmenni a szegedieket, ők pedig jól kihasználták az adódó lehetőséget. Egyébként is sokkal jobban játszott a Szeged, miközben mi még a százszázalékos helyzeteket is kihagytuk, vagy Nagy Viktor védett – ez mentális probléma. Jobban kellett volna koncentráltunk, ebben a tekintetben fölénk nőtt a Szeged.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik