Női vízi MK: hatodszor kupagyőztes a Dunaújváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.17. 15:36
null
A döntőben a Dunaújváros elképzelései szerint alakult a forgatókönyv (Fotó: Szabó Miklós)
A Dunaújvárosi Főiskola VE nyerte meg a női vízilabda Magyar Kupát – a klub története során immár hatodszor –, miután a sorozat szolnoki fináléjában egy góllal nyert az előző kiírásban győztes ZF-Eger ellen.

Az egriek előbb kétszer még kiegyenlítették a dunaújvárosiak minimális előnyét, ám a játékrész hajrája utóbbiaknak sikerült jobban, és az első negyed végére két góllal megléptek. Czigány Dóra egy másodperccel a negyed vége előtt aztán egyre csökkentette a különbséget. Látványosan, gólra törően játszottak a csapatok, az első negyed nem a védekezésről szólt, még kevésbé a kapusteljesítményről (4–3).

Alighanem használt a szünet, az edzők mindkét oldalon rendezni tudták a védekezést. A játék összképén azonban ez semmit nem változtatott: a Dunaújváros diktálta a tempót, és játszott előnyben, az Eger viszont szívósan tapadt (7–5).

Kicsit fáradtak a felek, ami a védekezéseknek kedvezett, a támadásokból mindkét kapu előtt egyre inkább hiányzott a mozgás, az erő. Francesca Clayton harmadik negyedbeli duplájával – ezzel már négynél járt a meccsen – életben tartotta reményeit az Eger a fonalat picit elveszítő Dunaújvárossal szemben. Utóbbi statikus támadásait két megúszás rántotta ki a kátyúból, előbb Miskolczi Ibolya, majd Gurisatti Gréta lőtt gólt, először nőtt háromra a két fél közötti különbség, ami némi megnyugvásra adhatott okot a negyedik felvonás előtt (10–7).

Nagy rohamra indult az Eger, de Zajácz Hanna akciógólján kívül sokáig érdemit nem tudott elérni. Kelemen Attila együttese mégis becsülettel küzdött a további felzárkózásért, ennek eredményeként 1:43 perccel a vége előtt Czigány Dóra akciógóljával egy találatra feljött, mégis izgalmat csempészve a hajrába. Az utolsó támadás is az egrieké volt – ráadásul fórban –, de nem sikerült egyenlíteniük (10–9).

A férfi és a női döntő leglátványosabb pillanatai

„A MEGHATÁROZÓ JÁTÉKOSOK GYENGE TELJESÍTMÉNYE MIATT KAPTUNK KI”

NŐI VÍZILABDA THEODORA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA–ZF-EGER 10–9 (4–3, 3–2, 3–2, 0–2)
Szolnok, 400
néző. V: Kun Gy., Fekete B.
DUNAÚJVÁROS: Kasó – Polák 1, Csabai, Ziegler 1, GURISATTI 2, MENCZINGER K. 1, MISKOLCZI 2. Cs: Garda 1, Horváth B. 1, Szilágyi D. 1. Edző: Mihók Attila
EGER: GANGL – CLAYTON 4, Pengő, Czigány D. 3, Somhegyi 1, Zajácz 1, Pócsi. Cs: Vályi F. Edző: Kelemen Attila
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 11/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Ziegler (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila:
– Nehéz mérkőzés volt, de nem is gondoltuk, hogy az Egert könnyen győzzük le. Az utolsó pillanatban is lehetett volna hosszabbítás, ami a mi könnyelműségünkből fakadt. A fordulópont a harmadik negyedben volt, amikor két egri lefordulást lekontrázva mi lőttük a gólokat. Egy hete a bajnokin ez fordítva történt.
Kelemen Attila: – Jó meccset játszottunk, de a meghatározó játékosaink gólképtelenek voltak, nem mertek vállalkozni. Az első negyedben is azt mondtam, katonák nélkül nem lehet csatát nyerni, és ezúttal kevés katona volt a vízben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik