Férfi vízi BL: az FTC nagy csatában győzte le a Bresciát

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 19:34
Végig kiélezett küzdelemben, 9–8-ra nyert az olasz Brescia ellen az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének 5–8. helyért rendezett helyosztóján, így Vogel Somáék az 5. helyért pénteken Vámos Márton klubjával, a görög Olympiakosszal csapnak össze.
Az FTC nagy csatában nyert a Brescia ellen (Fotó: Balogh László) – képre kattintva galéria nyílik
Az FTC nagy csatában nyert a Brescia ellen (Fotó: Balogh László) – képre kattintva galéria nyílik

 

Elődöntőnek is beillett volna az FTC-Telekom és a Brescia összecsapása a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ám csütörtök este a presztízsen kívül semmi nem forgott kockán Belgrádban. A negyeddöntőben a címvédő Pro Reccótól vereséget szenvedő magyar bajnoknál csak az olaszok voltak csalódottabbak, miután nagy meglepetésre kikaptak a görög Vuliagmenitől, de a kiírás értelmében mindkét csapatra várt még két meccs a nyolcas döntőben, vagyis hamar le kellett zárniuk a történteket.

Hogy a megterhelő klubidény végén és a világbajnoki felkészülés előtt mi értelme van az 5–8. helyért játszani, jó kérdés, mindenesetre Varga Zsolt együttese becsületbeli ügyként tekintett a Brescia elleni találkozóra, jobban akarta a győzelmet riválisánál. A lelkes ferencvárosi szurkolók minden gólszerző nevét dalba foglalták, és Vogel Somát is okkal éltették, akinek másfél negyed alatt csak kétszer tudtak betalálni az olaszok, miközben az FTC saját fegyverét fordította a Brescia ellen, lefordulásokból volt eredményes.

Mindkét oldalon akadtak pontatlanságok, de a Ferencváros felszabadultan játszott, Vigvári Vendel és Jansik Szilárd is látványos ejtésgólt szerzett. A negyeddöntőhöz képest emberelőnyben is hatékonyabb volt az FTC, de hiába vezetett háromszor két góllal, leszakítani nem tudta riválisát.

Olyannyira nem, hogy az utolsó negyedben a mérkőzésen először átvette a vezetést a Brescia, amely szoros emberfogással igyekezett megzavarni a zöld-fehéreket, de Varga Dénesre nem volt ellenszere, Danyiil Merkulov pedig fórból ismét előnyhöz juttatta a Ferencvárost.

Az utolsó másodpercekben az orosz légiós blokkja és Vogel bravúrja is kellett ahhoz, hogy az FTC 9–8-ra legyőzze a Bresciát, és péntek este az Olympiakosz ellen, Varga Zsolt utolsó ferencvárosi mérkőzésén az 5. helyért ugorhasson vízbe.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCAS DÖNTŐ (Belgrád)
Az 5–8. helyért

Jug Adriatic Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz (görög) 5–14 (0–4, 1–3, 0–4, 4–3)

FTC-Telekom Waterpolo–AN Brescia (olasz) 9–8 (3–1, 1–3, 2–2, 3–2)
Belgrád, 200 néző. Vezette: Dervieux (francia), Gómez (spanyol)
FTC: VOGEL SOMA – Argiropulosz  2,  Fekete G., VARGA DÉNES 3, Ubovics, MERKULOV 2,  Vadovics V.
Csere: Nagy Ádám, Vigvári Vendel 1,  JANSIK SZ. 1, Damonte, Molnár E. Edző: Varga Zsolt
BRESCIA: TESANOVICS – Alesiani 1,  Luongo 1, DI SOMMA 2, Gianazza 1, HARKOV 2, Vapenszki 1.
Csere: Ch. Presciutti, Dolce, Gitto, Renzuto, Lazics. Edző: Alessandro Bovo
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill 7/4.
Gól – ötméteresből:  1/1, ill. –.
Kipontozódott: 
Harkov (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: –
Nem volt könnyű összekapni magunkat a negyeddöntős vereség után, de jól reagált a csapat a szituációra. A Brescia megnyerte a csoportunkat, nem volt könnyű dolgunk ellene, de ezúttal nemcsak a védekezésünk, hanem a támadójátékunk is hatékonyan működött.

ELŐDÖNTŐ
Barceloneta (spanyol)–Novi Beograd (szerb) 8–8 (1–1, 4–2, 1–4, 2–1) – ötméteresekkel: 8–9

KÉSŐBB
ELŐDÖNTŐ

20.00: Pro Recco (olasz)–NC Vuliagmeni (görög)

Június 2., péntek
19.00:
a 7. helyért
21.00: az 5. helyért

Június 3., szombat
19.00:
a 3. helyért
21.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik