Munkatársunktól 2020.06.29 20:02 Frissítve: 2020.06.29 20:06

Emlékezés: nyolcrészes sorozat az NS-ben és az NSO-n Benedek Tibor emlékére

Már életében legendává vált, halála egy országot borított mélyen megélt gyászba. Benedek Tibor mindannyiunk hőse volt, aki megmutatta, az akaraterő miként válthatja ki a génekbe kódolt zsenialitást, hogyan válhat valaki vezérré először játékosként, majd edzőként – s közben ünnepelt sztárrá is anélkül, hogy a magyar celebek egyetlen rossz manírját is felvenné.

 

A Nemzeti Sport e csodálatos életutat dolgozza fel egy sorozatban – Tibor sapkaszámához méltóan nyolc részben. A cél nem több s nem kevesebb, mint tisztelegni egy példakép előtt, bemutatni, miként emelkedett egyre magasabbra, miként tette magát túl a pályafutása első felében még igencsak gyakori kudarcokon, milyen hihetetlen metamorfózison ment át a 1999-es doppingügye kapcsán, hogy aztán 2000 és 2008 között visszakapjon mindent mindazért, amit addig és azután is a sportágba fektetett.

A sorozatot író Csurka Gergely, a Nemzeti Sport publicistája, a világklasszis vízilabdázó gyerekkori barátja a sors akaratából jóval közelebbről és jóval korábbról ismerhette a főhőst, mint bárki más a magyar médiából – így speciális perspektívából követhette végig Benedek Tibor lenyűgöző pályafutását. Ettől függetlenül kapcsolatba lépett több, az évek során fontos szerepet játszó szereplővel is, igaz, akadt olyan egykori játékostárs, aki azt mondta, még fel kell dolgoznia a fájdalmat, csak utána lesz képes beszélni a közös emlékekről.

Egy biztos: a múltidézéshez társított Benedek Tibor-idézetek többsége nem csupán e világnagyság kivételes személyiségéről tanúskodnak, de elsőrangú útravalóként szolgálhatnak pólósnak és edzőnek, és persze mindannyiunknak a napi csatáink megvívásához.

A sorozat a keddi Nemzeti Sportban indul, majd naponta jelennek meg az újabb részek.

2021.06.24 09:26:51

Vízilabda SZABÓ GÁBOR

Csepregi Gábor csapat-, majd szövetségi kapitányaként három olimpián járt a válogatottal.

2021.06.17 22:01:36

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Hogy épp most jelenik meg ez az írás, az egyáltalán nem véletlen. Ma egy éve annak, hogy Benedek Tibor, ez a nagyszerű vízilabdázó, edző és apa búcsút intett nekünk – örökre.

2021.06.09 21:26:14

Vízilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem magyarázat, hanem tény: a járvány szilánkokra zúzta az FTC türelmes munkával felépített pólós sikercsapatát.

2021.06.09 17:24:28

Vízilabda MTI, Cs. M.

A magyar női vízilabda-válogatott játékosa már készen áll az ujjsérülését követően.

2021.06.05 18:33:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Varga Dénesék 16 percen keresztül nem tudtak gólt szerezni, így a nagyszünet után már nem volt esélyük.