Vízilabda: a Ferencváros közreműködésével a BVSC és a Vasas is célba ért

Vágólapra másolva!
2024.04.08. 09:14
Az FTC balkezese, Dusan Mandics hozzászokott, hogy a fontos pillanatokban is higgadtnak kell maradnia, ennek szombaton a Szolnok látta kárát a végjátékban (Fotó: Balogh László)
A Vasas és a BVSC is bejutott a négy közé az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokságban, a két csapat azért küzd a középszakasz hátralévő két fordulójában, hogy egymással és ne a címvédő Ferencvárossal találkozzon az elődöntőben.

 

Három hely elkelt az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében. A címvédő FTC-Telekom már korábban kivívta a négy közé kerülést, és már egy hete az is eldőlt, hogy az idényben még mindig hibátlan zöld-fehérek az első helyen zárják a középszakaszt. A Szolnok elleni szombati 12–9-es sikerrel az is eldőlt, akármelyik csapat végez a negyedik helyen, a ferencvárosiak 6–0-ról kezdik az egyik fél hetedik pontjáig tartó elődöntős párharcot, amelybe beleszámítanak az eddigi egymás elleni mérkőzések. A Dózsa ismét alaposan megnehezítette az FTC dolgát, az utolsó negyed 9–9-ről kezdődött, majd a címvédő 3–0-ra nyerte meg az utolsó nyolc percet. A zöld-fehérek küzdelmes mérkőzésére némi magyarázat, hogy tíz nap alatt a negyedik meccsüket játszották…

„Nagyon erős ellenféllel találkoztunk – mondta lapunknak a mérkőzés után az FTC szerb klasszisa, a rengeteget vállaló Dusan Mandics, aki a két gólját az utolsó negyedben szerezte. – Már a novemberi idegenbeli mérkőzésen megmutatta a Szolnok, hogy mire képes, és ezen a találkozón is kimondottan jól játszott, nehéz dolgunk volt ellene. Sűrű volt az elmúlt időszak, egymást érték a fontos meccsek, a lényeg, hogy mindegyiket megnyertük. Talán a szombati volt a legnehezebb, már csak azért is, mert sorozatterhelésből, kissé fáradtan érkeztünk. Ennek ellenére ismét megmutattuk a karakterünket, akkor is fegyelmezettek maradtunk, amikor a harmadik negyed végén egyenlített a Szolnok. Ami a góljaimat illeti, már hozzá vagyok szokva, hogy a fontos pillanatokban is higgadtnak kell maradnom – a mentális frissességünkről árulkodik, hogy kilenc kilencről tizenkettő kilenc lett. Hasonló hozzáállásra lesz szükségünk a folytatásban is, mert a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt nagy célokért küzdünk.”

A Szolnok vereségével matematikailag is bejutott a négy közé a VasasPlaket és a BVSC-Zugló, az angyalföldiek 17–8-ra ütötték ki a Szegedet, míg a zuglóiak kiélezett mérkőzésen 12–10-re megnyerték a rangadót az OSC vendégeként. A BVSC ezzel elrontotta Bisztritsányi Dávid jubileumát, az OSC kapusa 400. bajnoki mérkőzésén ugrott medencébe. A mérkőzés egyik hőse Csacsovszky Erik volt, aki egymaga ötször talált a kapuba – nem először lőtt ennyit a Nyéki uszodában, de távozása után először ellenfélként.

„Mindig jó érzés olyan helyre visszatérni, ahol az ember korábban a hazai oldalon vízilabdázott – mondta lapunknak a tavaly nyáron az OSC-ből a BVSC-be szerződő Csacsovszky Erik. – Korábban élmény volt Pécsre és Egerbe is visszamenni, és a Kondorosi úton is jó volt játszani, mert kellemes emlékek kötöttek ehhez az uszodához. Sok meccset nyertem meg ebben a medencében, és örülök neki, hogy ehhez még egyet hozzátehettem. Nagyon fontos volt, hogy mi irányítottuk a játékot, ez az előző három meccshez képest ez örömteli változás volt. Remélem, hogy ezt megtartjuk a középszakaszból hátralévő két mérkőzésünkre is.”

Még meg sem száradtak a BVSC játékosai, Kemény Kristóf vezetőedző közölte velük, hogy az elődöntős hely ezzel a győzelemmel megvan, de nincs számolgatás a folytatásban.

„Az elmúlt két hétben talán kicsit belecsúsztunk ebbe a számolgatósdiba, de sikerült megálljt parancsolni neki, és meg is lett az eredménye, hiszen mind elöl, mind hátul hatékonyak voltunk – mondta erről Csacsovszky Erik. – Nem dőlhetünk hátra, azon dolgozunk, hogy a Vasassal játsszunk az elődöntőben a második vagy a harmadik helyen végezve.”

A negyedik helyezett ugyanis a címvédő Ferencvárossal találkozik, ami gyakorlatilag a bronzcsatát jelentené. A második és a harmadik egymás ellen játszik. Matematikailag még a BVSC és a szombaton kiütéses győzelmet arató Vasas is visszacsúszhat a negyedik helyre, amit nyilván igyekeznek elkerülni.

„Tudtuk, a Szeged nagyon jó sorozatban van, a Honvéddal, a BVSC-vel és a Fradival is szoros meccset játszott. Készültünk arra, hogy ez a Komjádiban ne történjen meg, örülök, hogy megvalósítottuk. A védekezésünk is jó volt, csak az utolsó fél negyedre estünk szét egy kicsit – mondta a Szeged elleni győzelem után Mizsei Márton, a Vasas ötven százalékkal védő kapusa. – Két nagyon fontos meccsünk van még hátra a középszakaszból, azon leszünk, hogy mindkettőt megnyerjük.”

A negyedik elődöntős helyért három csapat, a Szolnok, az OSC és a Honvéd versenyez. Két fordulóval a középszakasz vége előtt a Szolnok áll a legjobban 18 ponttal, de még éppen a BVSC-vel és a Vasassal játszik. A 17 pontos OSC a Vasassal és a Szegeddel csap össze, az utóbbi meccsen kötelező a győzelem Varga Dániel együttesének. A Honvéd pedig nemcsak azért áll a legrosszabbul, mert 16 pontja van, hanem mert még vár rá egy meccs a Fradi ellen, hogy aztán a BVSC elleni összecsapással zárja a középszakaszt. Izgalmas lesz az utolsó két forduló, csupa rangadóval – és aztán kezdődhet a rájátszás.

1.FTC

12

12

175–107

36

2.Vasas

12

8

1

3

177–129

25

3.BVSC

12

8

4

151–132

24

4.Szolnok

12

6

6

133–133

18

5.Honvéd

12

5

2

5

127–124

17

6.OSC

12

5

1

6

131–150

16

7.Kaposvár

12

2

10

112–176

6

8.Szeged

12

12

114–169

0

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik