Női vízilabda ob I: a Fradi és az UVSE is gálázott az elődöntő nyitányán

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 22:17
null
Fölényesen nyert az UVSE (Fotó: waterpolo.hu)
A Ferencváros és az UVSE is magabiztos győzelmet aratott a női vízilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén.

 

Mintha új bajnokság kezdődne, mostantól nem számít, mi történt a női vízilabda ob I alapszakaszában, így annak sem volt jelentősége az UVSE és az Eger elődöntős párharcának első felvonása előtt, hogy Benczur Márton együttese négy nappal korábban simán legyőzte a címvédő egrieket.

Sike József „másik” Egert ígért, és a váratlan húzásokkal sem maradt adós, míg a házigazda szoros emberfogással igyekezett meglepni riválisát, amely eleinte a megszokottnál lassabban és körülményesebben játszott. A vendégek védekezése az első negyed végére összeállt, még az utolsó támadásnál felúszó Magyari Aldára is jutott bekk – ha gólt nem is szerzett, elsődleges feladatát nagyszerűen ellátta az UVSE kapusa, több bravúrt is bemutatott.

A vízben parázs csata zajlott, a parton pedig tapintható volt a feszültség, egy alkalommal még az egri klubelnök, Szécsi Zoltán is felpattant a helyéről. A két szenvedélyes edző közül Benczur Márton lehetett elégedett a látottakkal, csapata ugyanis megtalálta az ellenszert a vendégek zónájára, és a centerbe beúszók húzásaival folyamatosan növelte előnyét. Az UVSE győzelmét nem fenyegette veszély, a hazai közönség ütemes tapssal hangolt a hajrára, de az egri szurkolók sem rejtőzködtek, sőt, egy újvárosi sálat is kiszúrtunk a lelátón.

Utóbbi azért is érdekes, mert a Dunaújváros szerda este a Népligetben játszott a Ferencvárossal… A másik párharcban is a fővárosi együttes került előnybe, az UVSE 17–8-ra, az FTC szintén végig vezetve 17–10-re győzött – szombaton a vidéki fellegvárakban folytatódik az elődöntő.

Az ötödik helyért zajló párharcban a BVSC szoros meccsen verte a III. Kerületet, míg a hetedik helyért folyó meccseken a Szentes a Győrt, míg a Tatabánya a Szegedet győzte le.

VÍZILABDA
OB I, NŐK
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
UVSE–Digi-Eger 17–8 (3–2, 3–1, 6–3, 5–2)
Hajós uszoda, 120 néző. V: Kun Gy., Debreceni. 
UVSE: MAGYARI A. – LENDVAY 3, Hajdú K., PERESZTEGI-NAGY 3, Aubéli 2, FARAGÓ K. 5, Baksa V. Csere: RYBANSKA 3, Tiba, Varró 1, Mácsai, Golopencza N., Irmes R. Edző: Benczur Márton
EGER: Torma – SZILÁGYI D. 4, Katona Zs., Bódi 1, Parkes, Szellák 1, Belorio. Csere: POGONYI 2, Weston, Sóti, Lendvai. Edző: Sike József
Emberelőny-kihasználás: 11/8, ill. 11/2. Kettős emberelőny-kihasználás: 1/1, ill. –. Gól – ötméteresből: –, ill. 3/3. Kipontozódott: Golopencza N. (31. p.), Bódi (32. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton: – A nagy feszültség ellenére higgadtan játszottunk, megérdemelten győztünk. A szombati mérkőzésig szeretnénk még csiszolni a védekezésünkön, hogy Egerben lezárhassuk a párharcot.
Sike József: – Tipikus rájátszásmeccs volt, ilyenkor mindig csak az számít, ami ott és akkor történik. Az UVSE került előnybe, az értékeléssel viszont megvárnám a párharc végét.

FTC-Telekom–Dunaújvárosi FVE 17–10 (4–1, 4–3, 4–4, 5–2)
Népliget, 100 néző. V: Fodor R., Kovács S. 
FTC: Neszmély – VÁLYI V. 2, GURISATTI 2, TÓTH-CSABAI 3, Dömsödi 1, Leimeter 2, Pőcze 1. Csere: Máté Zs. 1, KUNA 3, Bonca, Gerendás M., FARKAS T. 2, Lengyel. Edző: Gerendás György
DUNAÚJVÁROS: Maczkó – Kardos D. 1, DOBI 3, Szabó N., MAHIEU 1, Garda 1, Horváth B. 1. Csere: Kardos L., Jonkl, Pál R. 1, SÜMEGI 2, Somogyvári. Edző: Vad Lajos
Emberelőny-kihasználás: 10/5, ill. 6/3. Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1. Kipontozódott: Máté Zs. (14. p.), Szabó N. (25. p.), Somogyvári (29. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Háromszor éreztem, hogy megnyertük a meccset, de mindháromszor visszaengedtük a Dunaújvárost, ebből a szempontból van hiányérzetem. Küzdöttek a lányok, szép gólokat lőttünk, de még nem játszottunk csúcsformában.
Vad Lajos: – Sohasem adja fel a csapatom, amit ezúttal is bizonyított, a tizenhét kapott gól viszont nagyon sok. A szombati mérkőzésen is hasonló felfogással játszunk, szeretnénk minél jobban megnehezíteni a Fradi dolgát.

Az 5. helyért, 1. mérkőzés. BVSC-Zugló–III. Kerületi TVE 9–8 (4–2, 2–3, 0–1, 3–2). G: Tóth F., Batizi 2-2, Mészáros-Farkas, Ármai, Kolárová, Kele, Polák, ill. Brezovszki 4, Török D., Huszti D., Rajna, Gyöngyössy
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a BVSC javára
A 7–10. helyért, 1. mérkőzés. Valdor-Szentes–GYVSE-Uni Győr 10–5 (3–1, 2–1, 1–0, 4–3). G: Hnatyszyn 4, Horváth Zs. 2, Dobos J, Bicskei, Korom, Kövér-Kis, ill. Petik 3, Molnár D. 2
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szentes javára
Tatabánya–Szegedi VE 10–7 (0–1, 5–3, 4–2, 1–1). G: Orbán 4, Kurucz 2, Zantleitner H., Zink, Németh V., Szabó J., ill. Bereczki 3, Tátrai 2, Baksa B., Pádár
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Tatabánya javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik