Női vízilabda Eurokupa: érem nélkül maradt a BVSC Triesztben

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:43
Kikapott a BVSC (Fotó: BVSC-Zugló Vízilabda Szakosztály/Facebook)
A BVSC-Zugló 15–8-ra kikapott a holland ZV De Zaantól a női vízilabda Eurokupa trieszti négyes döntőjének bronzmérkőzésén, ezzel a negyedik helyen zárt.

Keretbe foglalta a nemzetközi szereplését a BVSC-Zugló, amely a holland ZV De Zaan ellen kezdte a kupaidényt, és ellene is zárta. Tavaly szeptember 21-én Mataróban a Bajnokok Ligája selejtezőkörében találkozott a két csapat, akkor 11–11 után szétlövéssel 5–3 ra győztek a zuglóiak. Hasonló kimenetellel Triesztben is elégedettek lettek volna, ahol vasárnap az Eurokupa bronzérme volt a tét.

Az első negyed nem nézett ki rosszul, annak ellenére is csak két góllal vezettek a hollandok, hogy az ítéletek száma 5–0 volt a javukra. A második szakaszt azonban ugyanúgy elrontották a zuglóiak, ahogyan a Padova elleni elődöntőben. A játékvezetés továbbra is egyoldalú volt, azonban az nem a sporikon múlt, hogy Maud Koopman akciógólokat lőtt hátulról. A félidőben 9–4-re vezettek a hollandok, és nagyjából csak abban lehetett bízni, hogy a BVSC ugyanúgy feltámad a második félidőre, mint szombaton, a De Zaan pedig ugyanúgy elfogy a végére.

Nos, a zuglóiak játéka valóban jobb lett, de a hollandok némi szerencsével bepötyögtették a fórjaikat. Aztán két irgalmatanul nagy akciógóllal vissza is verték a BVSC felzárkózási kísérletét, az utolsó negyed előtt már hét góllal vezettek, így minden kérdés eldőlt. A BVSC fiatal csapata újabb nagy vereségbe szaladt bele az Eurokupa négyes döntőjében, így érem nélkül maradt.

VÍZILABDA
NŐI EUROKUPA, NÉGYES DÖNTŐ (TRIESZT)
A 3. HELYÉRT
ZV DE ZAAN (holland)–BVSC-ZUGLÓ 15–8 (5–3, 4–1, 4–2, 2–2)
Trieszt, 50 néző. V: Kontek (horvát), Daszkalopolu (görög)
DE ZAAN: Van Den Dobbelsteen – Drewes 1, L. Rogge 1, B. ROGGE 2, Sam 2, KOOPMAN 3, VAN DER VEEEN 2. Csere: Den Ouden 2, Slot, Vleeshakker, Happe, VAN RIJN 2. Edző: Mick van den Bree
BVSC: Kakas – FEKETE 3, Kele 2, Ármai 1, Polák, Batizi, Mészáros-Farkas. Csere: Doroszlai (kapus), Jancsó 1, Dobos Cs., Koltay, Tóth R., Urvári 1. Edző: Stieber Mercedes
Emberelőny-kihasználás: 9/7, ill. 5/1. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Stieber Mercedes: – Az egész idényben azt éreztem, hogy nagyon hullámzó a teljesítményünk, nem tudjuk megugorni azt a szintet, hogy a jobb csapatokkal is versenyben legyünk. Nagy fájdalmam ez, arra számítottam, hogy fejlődünk annyit, hogy nem csak egyszer-egyszer, hanem folyamatosan ott leszünk a nyomukban, de ez nem sikerült. Velem együtt mindenkinek ez volt az első négyes döntője, itt is meg kell tanulnunk játszani.

Később a fináléban a Padova 10–8-ra legyőzte a házigazda Pallanuoto Triestét.

DÖNTŐ
Plebiscito Padova (olasz)–Pallanuoto Trieste (olasz) 10–8 (2–2, 2–2, 4–1, 2–3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik