Férfi vízilabda BL: magabiztos győzelemmel kezdte a negyeddöntős kört a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2024.03.09. 21:57
Kettővel nyert a Ferencváros (Fotó: Balogh László)
A Ferencváros 11–9-re nyert a görög Olimpiakosz ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének 1. fordulójában, szombaton.

 

A védekezés nyeri a meccseket – ez volt az alapelv már Varga Zsolt irányítása alatt is a Ferencvárosnál, és ez nem változott meg azóta, hogy a nyáron Nyéki Balázs vette át a csapatot. A születésnapos szövetségi kapitány, Varga Zsolt természetesen ott volt a lelátón, meg is kapta a szokásos Halász Judit-örökzöldet a B-közép előadásában.

Nos, a védekezés az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is kitett magáért, mire a görögök belőtték az első emberelőnyös góljukat, már csak öt perc volt hátra a meccsből… Egyébként ez volt a kilencedik görög fór, az első nyolcat emberfeletti munkával kivédekezte az FTC, egyszer még az is előfordult, hogy addig kereste az ellenfél az üres embert, amíg letelt a támadóidő.

És ez még nem is a lehető legerősebb összeállításában szereplő Ferencváros volt, a sérüléssel bajlódó Varga Dénes ezt a meccset még előre tervezetten kiülte, az viszont már nem volt tervben, hogy az első negyedben Edoardo Di Somma kiszenvedi magát a medencéből, hogy aztán a folytatásban a bal vállát jegelve ücsörögjön a kispad végén.

Ott volt azonban többek között Sztilianosz Argiropulosz, aki négyszer is mattolta válogatottbeli csapattársát, Emmanuel Zerdevaszt. A balkezes Dusan Mandics is kiemelkedően játszott támadásban, ő háromszor púpozta ki a hálót a kapu megfelelő részén. A görögök magyarja, Vámos Márton egyet vállalt, majd a harmadik negyedben kipontozódott, így ezúttal a végjátékban nem tudott segíteni a csapatán.

A görögök a harmadik negyedre látványosan kipukkadtak, a mérkőzés pedig a negyedik negyed elején dőlt el, amikor Vigvári Vendel mindenkit meglepett egy rövid sarkos bombával, ekkor már öt góllal, 9–4-re vezetett a Ferencváros. A koncentráció ezután valamelyest érthető módon lazult, és azt se felejtsük el, hogy az FTC-nek Di Somma kiesése miatt eggyel kevesebb mezőnycseréje volt. A görögök kozmetikáztak az eredményen, de a 11–9 ne tévesszen meg senkit, a zöld-fehérek magabiztos győzelemmel kezdték a második csoportkört.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐS KÖR
FTC-Telekom Waterpolo–Olympiakosz (görög) 11–9 (3–2, 2–2, 2–0, 4–5)
Az FTC gólszerzői: Argiropulosz 4, Mandic 3, Di Somma, Nagy Á., Vigvári Ve., Jansik Sz. 1-1


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik