Vizes vb: Horvátország legyőzte Szerbiát a negyeddöntőben a férfi pólótornán

Vágólapra másolva!
2024.02.13. 17:12
A horvát Zuvela három gólt dobott (Fotó: Getty Images)
Címkék
Kialakult az elődöntő egyik párosítása a dohai vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján. A Montenegrót legyőző Spanyolország, illetve a Görögországot felülmúló Olaszország találkozik egymással a döntőért.

 

A szerbek és a horvátok találkozója szinte végig szorosan alakult, sokáig csak az első negyedben volt kétgólos a különbség. Ettől eltekintve egy-egy találat volt a két csapat között. A hajrához érkezvén 12–12 után megszerezték a vezetést a horvátok, majd kihasználták, hogy a játékvezető kiállított egy szerbet, így 14–12-re elhúztak két perccel a vége előtt.

Innen a szerbek nem tudtak visszajönni, a vége 15–13 lett a horvátok javára. Az ellenfél Franciaország lesz, amely óriási meglepetésre legyőzte a címvédő magyar válogatottat.

A szerbeknél Sztrahinja Rasovics három góllal zárt, a horvátoknál Marko Zuvela, Rino Buric is triplázott, Loren Fatovic négy gólig jutott.

A többi meccsről

A keddi elődöntőben a spanyolok a papírformát érvényesítve, a kiváló harmadik negyednek köszönhetően diadalmaskodtak a montenegróiak fölött.

Az olaszok és a görögök végig szoros találkozója csak az utolsó két támadásban dőlt el. Az olaszok a kapitány Francesco Di Fulvio szabaddobásával kerültek előnybe, majd a görögök emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért a végén, de Alekszandrosz Papanasztasziu közeli húzása az oldalhálóban landolt.

VIZES VB, DOHA
FÉRFI VÍZILABDA, NEGYEDDÖNTŐ
Szerbia–Horvátország 13–15 (4–4, 5–5, 1–2, 3–4)
Spanyolország–Montenegró 15–12 (5–2, 3–5, 5–0, 2–5)
Görögország–Olaszország 10–11 (3–1, 2–5, 3–2, 2–3)
Magyarország–Franciaország 10–11 (4–2, 3–1, 1–3, 2–5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik