Mélyütés! A magyar férfi vízilabda-válogatott kikapott a franciáktól a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2024.02.13. 18:06
Thomas Vernoux gólja döntött (Fotó: AFP)
A férfi vízilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a címvédő magyar válogatott 11–10-es vereséget szenvedett Franciaországtól, így csak az 5–8. helyért folytathatja a tornán.

 

VIZES VB, DOHA
VÍZILABDA, FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ
Franciaország–Magyarország 11–10 (2–4, 1–3, 3–1, 5–2)
Doha. Vezette: Buch (spanyol), Spiritosanto (amerikai)
FRANCIAORSZÁG: FONTANI – Bouet, VERNOUX 5, Khasz, BODEGAS 2, Vanpeperstraete, CROUSILLAT 3. Csere: Marion-Vernoux 1, Zivkovic, Saudadier, Bjorch, De Nardi. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Jansik Sz., Manhercz K. 1, Nagy Ádám 1, Német T. 1, Vámos 1, Angyal 1. Csere: Pohl, Fekete G., Varga Dénes 2, ZALÁNKI 3, Vigvári Vince. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás: 9/3, ill. 8/4. Kettős emberelőny-kihasználás: –, ill. 1/1. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Lelki tényezői voltak a vereségnek. Jól kezdtünk, de ahogy jöttek fel a franciák, támadásban sokat hibáztunk, helyzeteket rontottunk. Megváltozott a mérkőzés lélektana, a végén nem volt meg az az akarat, amely a mérkőzés elején jellemezte a csapatot. Nagy pofont kaptunk, le kell vonni a következtetéseket.

SAJNOS IGAZA LETT Vjekoslav Kobescaknak, a francia férfi vízilabda-válogatott horvát másodedzőjének, aki egyébként valójában a csapat szellemi vezére. Amikor a franciák nyert helyzetből kikaptak a spanyolok elleni negyeddöntőben a fukuokai világbajnokságon, az öltözőfolyosón azt mondta: „Figyelje meg, legközelebb sikerülni fog.” Dohában tényleg sikerült – a magyar válogatott ellen.

Pedig nagyjából a harmadik negyedig úgy tűnt, kordában tartjuk a mérkőzést a szokásosnál kicsit lagymatagabb és érzelemmentesebb játékkal is, a félidőben 8–4-re vezettünk, támadtunk az ötgólos vezetésért, de ötméteresből és ziccerből sem sikerült jobban ellépni, itt pedig valami teljesen félresiklott. Elkényelmesedtünk, a franciák közben csinálták, amit tudnak, és sorozatban három gólt lőttek. Ebben az volt a legbosszantóbb, hogy azok a játékosok találtak be, akikre leginkább figyelni kellett volna, a Thomas Vernoux, Michael Bodegas, Ugo Crousillat hármas húzta őket. Ettől elveszítettük az önbizalmunkat, és már egyre mélyebbnek tűnt a gödör.

Német Toni fontosnak tűnő gólt lőtt emberelőnyből, de ez sem lendített át minket, 3:30-cal a vége előtt utolértek minket a franciák, naná, hogy a legjobbjuk, Vernoux szerezte az egyenlítő gólt.

Majd teljesen szürreális módon a vezető találatot is, de Angyal Dániel erre még válaszolt. Az utolsó két támadásunkból semmi sem lett, a végén nem hittünk a szemünknek, de a győzelemért támadtak a franciák. Egyetlen játékost nem lett volna szabad üresen hagyni, de üresen maradt, Vernoux pedig belőtte a győztes gólt.

Ne szépítsük, hatalmas pofont kapott a magyar válogatott, amely belealudt a mérkőzésbe, és lényegében önmagát verte meg, így már biztosan nem védi meg a címét. A világbajnokság azonban nem ért véget, az 5. helyért kell folytatni, ami sosem hálás feladat. Az önbecsülés visszaszerzéséért azonban mindent meg kell tenni, elsőként csütörtökön 12.30-tól a szerbek ellen. 11–10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik