Férfi vízi Eb: Gratulálok a magyaroknak, de nem jobbak nálunk – a szerb kapus

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 19:39
null
Nem biztos, hogy Marko Radulovics ma sokat alszik (MVLSZ/Derencsényi István)
Mint ismert, a horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott Szerbia ellen szállt medencébe az elődöntőért, és végig kiegyenlített találkozón, nagy küzdelemben, ötméteresekkel győzött. Úgy, hogy Marko Radulovics kiejtette a kezéből a labdát a saját próbálkozásánál, és mivel a többiek mind belőtték, nyertünk. Nézzük, hogyan reagáltak a szerbek a drámai vereség után!


A sportal.blic.rs „szerb tragédiaként” írt a negyeddöntős vereségről és Marko Radulovicsról.

„Marko Radulovics esete egy szerb tragédia. A válogatott játékosunk elejtette a labdát az ötmétereseknél, ez pedig oda vezetett, hogy Magyarország legyőzte Szerbiát a negyeddöntőben. Hihetetlen– olvasható a szerb honlapon.

Az oldal kiemelte, hogy a szerbek a harmadik negyedben irányították a játékot, a végén viszont nem volt velük a szerencse, hiszen kétszer is csak a kapufát találták el. Nem mentek el Fekete Gergő mellett sem, aki nemcsak a győztes ötméteresével hívta fel magára a figyelmet, hanem a meccs végi parádés blokkjával is.

A szerb válogatott kapusa, Braniszlav Mitrovics így vélekedett a vereséget követően a danas.rs oldalán: „Be kell ismernem, ez karrierem egyik legfájóbb veresége. Saját magunk helyzetét nehezítettük meg, akkor voltunk a leggyengébbek, amikor leginkább szükségünk lett volna a jó, összeszedett játékra. Az eredményjelző nem hazudik, gratulálok a magyaroknak, de nem jobbak nálunk. Tanulnunk kell ebből a vereségből” – mondta a kapus.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (ZÁGRÁB, DUBROVNIK)
NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 10–10 (3–3, 2–2, 4–3, 1–2) – SZÉTLÖVÉSSEL: 5–4
Zágráb. V:
Alexandrescu (román), Segurana (spanyol)
MAGYARORSZÁG: BÁNYAI – VIGVÁRI VINCE 4, FEKETE G. 2, TÁTRAI 3, KOVÁCS P., Burián, Pohl. Csere: Gyapjas V. (kapus), Molnár E., Nagy Ádám, Varga V., Vigvári Vendel 1, Vismeg Zs. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
SZERBIA: B. Mitrovics – SZ. RASOVICS 2, N. JAKSICS 2, Randjelovics, Ubovics 1, Mandics 2, V. RASOVICS 2. Csere: R. FILIPOVICS (kapus), Drasovics, Milojevics, Radulovics, VICO 1, P. Jaksics. Szövetségi kapitány: Uros Sztevanovics
Emberelőny-kihasználás: 9/4, ill. 11/6
Kettősemberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Randjelovics (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Mindig óriási mérkőzés kerekedik abból, ha ez a két csapat játszik egymással. Hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, elképesztő munkát és koncentrációt tettek bele a meccsbe. Rendkívül sok volt a blokk és a jó védekezés, hittünk abban, hogy négy közé tudunk jutni még egy ilyen erős csapat ellen is. Az oddsok megint nem nekünk kedveztek, de a szív és az akarat ismét sokat számított.
Uros Sztevanovics: – Minden kiadtunk magunkból, de nem teljesítettünk úgy, mint a franciák elleni nyolcaddöntőben, hiányzott az erő és az agresszivitás. A magyar válogatott az első perctől kezdve küzdött, rengeteget úszott, nem félt semmitől és győzni akart – úgy érzem, meg is érdemelte a győzelmet. A negyeddöntő tétje miatt lehettünk a kelleténél izgatottabbak, de ez nem lehet mentség semmire sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik