Férfi vízi BL: ötméteresekkel nyerte utolsó csoportmeccsét az FTC

Vágólapra másolva!
2023.12.05. 21:04
null
Jansik Szilárd négy góllal terhelte a Jadran Split kapuját (Fotó: Facebook/vlv.hu)
A már biztos csoportelsőként vízbe ugró Ferencváros 16–16-os döntetlen után, ötméterespárbaj végén legyőzte a házigazda horvát Jadran Splitet kedd este a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

 

Az idén utoljára ugrott medencébe az FTC-Telekom, méghozzá Varga Dénes és bármilyen tét nélkül. A zöld-fehérek már megnyerték csoportjukat a Bajnokok Ligájában, a házigazda Jadran Split is bebiztosította a második helyét.

A csapatok ennek megfelelően különösebb tűz nélkül daráltak, és bár a védekezésre kevés figyelmet fordítottak, legalább szebbnél szebb gólokat lőttek. A ferencvárosiak szerb balkezese, Dusan Mandics nyerte a gólszépségversenyt egy teljesen váratlan, védővel a nyakán eleresztett csavarral. Felváltva vezettek a felek, a zöld-fehérek a negyedik negyed elején elléptek hárommal, a horvátok azonban némi játékvezetői segédlettel szétlövésre mentették az összecsapást.

Az ötöspárbajnak persze az lett a vége, ami akkor szokott, ha az egyik kaput Vogel Soma őrzi. A ferencvárosi kapus az első két lövést kivédte, míg társai egyszer sem hibáztak, így a zöld-fehérek nyerték meg a találkozót. Ha nem is maradtak százszázalékosak az őszi szezonban, de veretlenek igen, és ez sem akármilyen teljesítmény.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
Jadran Split (horvát)–FTC-Telekom Waterpolo 16–16 (3–2, 4–5, 3–5, 6–4) – szétlövéssel 1–4
Split, 300 néző. V: Budramisz (görög), Ohme (német)
SPLIT:
Anic – L. Fatovic 1, PEJKOVIC 3, BUKIC 3, VRLIC, Marinic-Kragic 2, Harkov 1. Csere: D. Radovics 2, Cagalj, BUTIC 3, Duzevic 1, Radan. Edző: Jure Marelja
FTC: Vogel Soma – ARGIROPULOSZ 4, Vigvári Vendel, JANSIK SZ. 3, Di Somma, MERKULOV 2, MANDICS 3. Csere: Pohl 1, Fekete G. 1, Nagy Ádám, Molnár E. 1, Damonte 1. Edző: Nyéki Balázs
Emberelőny-kihasználás: 13/10, ill. 10/5. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Jure Marelja: – Az eredmény nem volt különösebben fontos, hiszen egyik csapat sem változtathatott már a végső helyezésén. Ezzel együtt a nézők jó meccset láthattak, azzal nem vagyok elégedett, hogy sok gólt kaptunk, de legalább sokat is lőttünk.
Nyéki Balázs: – A védekezésünk nem volt megfelelő, ezt egyértelműen mutatja a tizenhat kapott gól. Ebben egyértelműen fejlődnünk kell, de annak örülhetünk, hogy veretlenül zártuk az őszt, a szétlövéssel pedig értékes tapasztalatot szereztünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik