Vízilabda: jótékonysági „mérkőzést” játszott a női válogatott

Vágólapra másolva!
2023.09.02. 12:35
null
Még a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének, Madaras Norbertnek is különleges volt a női válogatott jótékonysági „mérkőzése” (A szerző felvétele)
A magyar női vízilabda-válogatott a Démétér Alapítvány által támogatott, csontvelő-transzplantáción átesett gyerekekkel játszott szombat délelőtt a Hajós uszodában.

 

Noha a férfi Magyar Kupa elődöntőit csak este rendezik, már szombat délelőtt is benépesült a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda. Méghozzá igazán szívmelengető kezdeményezés miatt: a magyar női vízilabda-válogatott tagjai olyan gyerekekkel játszottak, akik a Démétér Alapítvány támogatásával megküzdöttek súlyos betegségükkel, és a gyógyulás útjára léptek.

„Játékosként, nézőként és sportvezetőként sokféle vízilabdás eseményen megfordultam már, de ez még nekem is új, különleges. Büszke vagyok, hogy megvalósult, a lányoknak és a gyerekeknek is nagy élmény a közös játék” – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert. A jelen és a jövő vízilabdázóit a női válogatottat és az eseményt támogató Seat márkaigazgatója, Rozgonyi Ádám és a Démétér Ház képviseletében Sedlák Gabriella is köszöntötte. A csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek segítésére létrejött alapítvány vezetője megköszönte a lehetőséget, amivel mosolyt varázsoltak a kicsik arcára – már akkor is, amikor még el sem kezdődött a „mérkőzés”, a játékosok ugyanis örömmel írták alá a labdáikat.

„Elmondták a lányok, hogy melyik oldalam a gyengébb?” – kérdezte a gyerekektől Magyari Alda, aki talán életében nem kapott annyi gólt egy óra leforgása alatt, mint szombaton. A kismedencében Neszmély Boglárkát is megoldhatatlan feladat elé állították a kicsik, a búvárkodásra és a csavarmozdulatra egyaránt megtanítottak őket a játékosok. Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, akik a medencéből egyenesen a pódium felé vették az irányt, hogy Madaras Norberttől és Rozgonyi Ádámtól átvegyék megérdemelt érmeiket.

„Örülök, hogy ilyen jó időben tudtunk együtt játszani, a gyerekeknek és nekünk is nagyon sokat jelentett a közös program – mondta mosolyogva Leimeter Dóra, a magyar válogatott balkezese. – Megmutattuk nekik, hogyan kell kapura lőni, jó volt látni, hogy élvezték a medencében töltött időt. A világbajnokság után kipihentük magunkat, mostanra már izgatottan és kíváncsian várjuk az új idénnyel és a sűrű versenynaptárral járó kihívásokat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik