Férfi vízi ob I: Lassú víz nem mos partot – őszi csúcsformára készül a BVSC

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 07:25
null
Kemény Kristóf úgy látja, jó szellemiségű játékosok érkeztek együtteséhez a nyáron (Fotó: Árvai Károly)
A férfi vízilabda ob I előző kiírásában ötödik helyen végző BVSC-Zugló vezetőedzője, Kemény Kristóf kiegyensúlyozott bajnokságra számít, a zuglóiak az OSC-vel, a Honvéddal és a Szolnokkal harcolhatnak a dobogóért.

 

Nem sok jóval kecsegtet, ha egy csapat előnybe kerül a BVSC elleni párharcban… A férfi vízilabda ob I előző kiírásának rájátszásában az Eger és a Szolnok is legyőzte a zuglóiakat az első mérkőzésen, ám Kemény Kristóf együttese mindkétszer megfordította az egyik fél második győzelméig tartó párharcot, így az ötödik helyen zárta a bajnokságot. A vezetőedző szerint a huszáros hajrá lendületet, motivációt és önbizalmat is adhat az új idényre, arra pedig gondosan ügyel, hogy a magabiztosságból ne legyen elbizakodottság.

„Szeretnénk meglovagolni a hullámot, erőt meríteni az előző évad rájátszásából – mondta lapunknak Kemény Kristóf, aki 2021 februárjában vette át a BVSC irányítását. – Fontos a hatékony szakmai munka, de talán még többet számít a játékosok mentalitása, lelkiállapota, nem is beszélve a csapatkohézióról. Az alapozás erőnléti részén túl vagyunk, a következő hetekben a robbanékonyság fejlesztésére és a taktikára tolódik a hangsúly. Szeretnénk gyorsítani az emberelőnyös és -hátrányos játékunkon, az átúszáson és a visszarendeződésen is. Azon vagyunk, hogy pontosabbá váljanak a lövéseink, dinamikussá a centerjátékunk, és jól alkalmazkodjunk az új szabályokhoz. Ahogy a felkészülési időszakban megszokott, több élcsapattal is játszunk, de az edzőmérkőzésekből nem vonnék le következtetéseket. A riválisok kerete még nem teljes, ráadásul eltérő ritmusban készülnek a csapatok, mindenki máshol tart a munkában.”

A bajnoki rajt előtt jó erőfelmérő lesz a Magyar Kupa, amelyet az idén augusztus végén, szeptember elején rendeznek meg – a selejtezőben nehéz csoportba került a BVSC, a KSI mellett az Egerrel és a Szegeddel is találkozik. A zuglóiak előnyére válhat, hogy az U17-es Európa-bajnokságon szereplő Balogh Botond kivételével mindenki a Szőnyi úton készül, az újak is gyorsan felvették a ritmust.

Bundschuh Erik és Csacsovszky Erik az OSC-ből, Horváth Ákos a Kaposvárból érkezett, és az utánpótlásból felkerülő fiatalokra is egyre fontosabb szerep hárulhat a jövőben.

„Jó szellemiségű játékosok érkeztek, ami megkönnyítette a beilleszkedésüket – hangsúlyozta a vezetőedző. – Mérceként szolgálhat, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk a kétkapuzások során, de az első valódi visszajelzést a Magyar Kupában kapjuk. Egyelőre a saját fejlődésünkkel foglalkozunk, nem az ellenfelekkel, de azért látni kell, hogy nem csupán nálunk volt mozgás a nyáron, a Vasas például sokat erősödött. Ennek ellenére úgy gondolom, a Ferencváros veretlenül nyeri meg a hazai sorozatokat, viszont az élmezőnyben egyre több a jó csapat, ezért kiegyensúlyozott bajnokságra számítok. Nehéz megmondani, mit várok a csapatomtól, mert még nem játszottunk tétmérkőzést, de az OSC-vel, a Honvéddal és a Szolnokkal nagy csatában lehetünk, a harmadiktól a hatodik helyig minden benne van a pakliban.”

Mivel januárban Európa-, februárban világbajnokságot rendeznek, különleges klubidény elé nézünk, a megszokottnál jóval hosszabb lesz a téli szünet. Kemény Kristóf szerint a lebonyolítás miatt kétszer kell csúcsformába kerülniük a csapatoknak, de a zuglóiak mindenre felkészültek, bizakodva várják a rajtot. Már csak azért is, mert az előrelépés tetten érhető: a 2021–2022-es évadban a hatodik, az előzőben az ötödik helyen végzett a BVSC – hasonló utat járt be a Honvéd is, amelynek a következő lépcsőfok a bronzérem volt…

„Aláírom, legyen így! – vágta rá felvetésünkre Kemény Kristóf. – Nem építhetünk arra, hogy lassú víz partot mos, mert az alapszakasz első köre már decemberben lezárul, vagyis ha az idény második felében nagy célokért szeretnénk küzdeni, ősszel jól kell szerepelnünk. A hosszú szünet miatt külön kezeljük az őszt és a tavaszt, mentálisan jót tesz majd a pihenő a játékosoknak, de fizikailag érdekes kihívás, hogy egy idényen belül kétszer is csúcsformába kerüljünk. Izgalmas évad lesz, kíváncsian várom, mire leszünk képesek.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BVSC-NÉL
Érkezett:
 Bundschuh Erik, Csacsovszky Erik (mindkettő OSC), Horváth Ákos (Kaposvár).
Távozott: Batizi Benedek (Vasas), Mészáros Bálint (Eger), Nagy Márton, Sziládi Kristóf (mindkettő Szeged), Szabó Bence (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik