Vizes vb: így ünnepelt az öltözőben a világbajnok magyar válogatott – videó

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 17:14
null
A magyar férfi vízilabda-válogatott a medencében és az öltözőben is megünnepelte világbajnoki címét (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi vízilabda-válogatott Görögország döntőbeli legyőzése után negyedszer is világbajnok lett. Az ötméteresek után az ünneplés Varga Zsolt vezetőedző medencébe rángatásával kezdődött, majd az öltözőben folytatódott. A Fukuokában világbajnokságot nyerő magyar válogatott tagjait a szurkolók hétfőn a Duna Arénában köszönthetik.

A magyar férfi vízilabda-válogatott története során negyedszer lett világbajnok, a döntőben ötméteresekkel legyőzte Görögországot a fukuokai vb-n. Magyarország győzelmében hatalmas szerepe volt Vogel Soma bravúros védéseinek. A waterpolo.hu közösségi média oldalán mutatja meg az vb-győzelem utáni pillanatokat, a medence szélén álló játékosokat, és a szakmai stáb medencébe ugrását, illetve medencébe vitelét.

Az ünneplés a medencében kezdődött, majd az öltözőben folytatódott.

Értékelje a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosainak teljesítményét!

VÍZILABDA, FÉRFIAK
DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 10–10 (4–2, 1–2, 2–3, 3–3) – szétlövéssel: 4–3
Fukuoka, 4000
néző. Vezette: Zwart (holland), Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – JANSIK SZ. 1, Varga Dénes, VÁMOS 2, Fekete G. 1, Angyal, Molnár E. Csere: MANHERCZ K. 3, ZALÁNKI 3, Német T., Nagy Ádám, Pohl. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
GÖRÖGORSZÁG:
ZERDEVASZ – FUNDULISZ 1, JENIDUNIASZ 4, Argiropulosz, Kakarisz, Alafrangisz, PAPANASZTASZIU 2. Csere: Derviszisz, Gilasz, Szkumbakisz 1, JUVECISZ 2, Nikolaidisz. Szövetségi kapitány: Theodorosz Vlahosz
Gól – emberelőnyből:
9/5, ill. 15/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Manhercz K. (31. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik