Női vízi ob I: a hétgólos előny elég volt az Egernek a döntőhöz

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 20:14
null
Szilágyi Dorottya öt góllal járult hozzá az Eger magabiztos sikeréhez (Fotó: Árvai Károly)
A Tigra-ZF Eger 15–11-re győzött a Ferencváros vendégeként a női vízilabda ob I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így bejutott a sorozat fináléjába, ahol a Dunaújváros lesz az ellenfele.

 

Repülőrajtot vett az Eger a népligeti uszodában lejátszott mérkőzés elején: a nyitó játékrészt 4–0-ra nyerte meg, míg a második negyed egy adott pontján 7–0-ra is vezetett. A szünet előtt Gurisatti Gréta indította el a Fradi zárkózását, a hazai csapat három dobott góllal ment a pihenőre, majd a szünet után gyorsan vágott még kettőt, így háromgólosra csökkent a Szilágyi Dorottya, Czigány Dóra duó vezette vendégek előnye.

A harmadik negyed végén lélektani szempontból fontos pillanat volt, amikor az egri Kiss Alexandra kivédte Simon-Illés Anna büntetőjét, majd az ezt követő támadást gólra váltotta Sike József együttese. Az FTC nem tudott három gólnál közelebb kerülni ellenfeléhez az utolsó negyed előtt, így adva volt a feladat a záró felvonásra.

Az utolsó negyedben többször is feljött két gólra a Ferencváros, de ennél közelebb már nem tudott férkőzni: az Egernek mindenre volt válasza, s végül négygólos hevesi diadallal zárult a találkozó. A döntőbe jutó Eger a Dunaújvárossal küzdhet meg a bajnoki címért, míg a zöld-fehérekre az UVSE elleni derbi vár a bronzpárharcban.

VÍZILABDA
NŐI OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. mérkőzés
FTC-Telekom–Tigra-ZF Eger 11–15
(0–4, 3–4, 4–2, 4–5)
Népliget, 250
néző. V: Debreceni, ifj. Kenéz Gy.
FTC:
Neszmély – Pőcze, GURISATTI 5, Kuna, Dömsödi, Leimeter, SIMON-ILLÉS 3, Csere: Máté Zs. 1, Tóth-Csabai 1, Petik 1, Farkas T., Millot. Edző: Gerendás György
EGER: KISS A. – Szellák, CZIGÁNY 7, Borsi, Parkes, Bódi, SZILÁGYI D. 5. Csere: KÉKESI 2, Jancsó, Molnár D., Weston, Katona Zs., Szilágyi Sz 1. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből: 17/6, ill. 14/5.
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –.
Gól
– ötméteresből: 2/1, ill. 4/4.
Kipontozódott: Farkas T. (20. p.), Szilágyi D. (23. p.), Bódi (24. p.), Molnár D. (25. p.), Jancsó (26. p.), Kuna (27. p.), Leimeter (29. p.), Máté Zs. (29. p.), Pőcze (31. p.).
Kiállítva (végleg, cserével):
Gurisatti (32. p.), Czigány (32. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Gerendás György:
– Míg az Eger négy negyeden át felszabadultan játszott, mi nagyon görcsösen kezdtünk. Hiába küzdöttünk, harcoltunk a nagyszünet után, ekkora előnyt nem szabad adni egy ilyen szintű riválisnak.
Sike József: – Úgy ugrottunk vízbe, hogy elhittük, lehet keresnivalónk a Népligetben, és éltünk is a lehetőséggel. Figyeltünk rá, hogy távolról ne kapjunk könnyű gólokat, a védekezésünkkel sikerült elbizonytalanítanunk a Fradit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik