Férfi vízi BL: Zalánki Gergő szerint itt is a győzelem a Pro Recco célja

Vágólapra másolva!
2023.05.22. 19:48
null
Zalánki Gergő a Bajnokok Ligájában is szeretne nyerni (Fotó: Török Attila)
Zalánki Gergő, a Pro Recco vízilabdacsapatának magyar válogatott klasszisa szerint az olasz bajnoki és kupagyőzelem után a Bajnokok Ligájában is csak a címvédés elfogadható a világ egyik legerősebb klubjánál.

A 28 éves olimpiai bronzérmes az M1 aktuális csatornának felidézte a Brescia elleni döntős párharcot, amelyet a hétvégén második győzelmével zárt le a Recco, megszerezve ezzel története 35. bajnoki címét.

„Nagyon nehéz volt, hiszen a Brescia rendkívül kellemetlen ellenfél. Igazi stratégiai háború volt, amiből jól jöttünk ki a végén” – mondta a balkezes játékos, aki a 7–3-ra és a 6–4-re megnyert mérkőzésen is egy gólt szerzett.

Hozzátette, nem sokáig ünnepelhetett a gárda, a klubvezetők gyorsan a Bajnokok Ligájára terelték a szót.

„Nagyon örültünk neki, hogy ezt a kéthetes bajnoki döntőt magunk mögött hagytuk, tudtuk, hogy egy káosz lesz sok verekedéssel és pofonnal. A bajnoki ünneplés során kicsit megtörte a hangulatot, hogy a vezetők rögtön a BL-ről kezdtek beszélni, hogy holnaptól az van a fókuszban” – mondta a válogatott egyik meghatározó játékosa.

A Recco a BL csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában szerdán a Vámos Mártonnal felálló görög Olympiakoszt fogadja, és ha nem kap ki, akkor csoportmásodikként zár és jövő héten a belgrádi nyolcas döntőben a Ferencvárossal játszik a négy közé jutásért.

„Mi BL-t akarunk nyerni, mindegy, hogy ki jön velünk szembe, a győzelem az egyetlen út. Az mindegy lenne, hogy a negyeddöntőben, vagy a fináléban kapunk ki, mind a kettő ugyanolyan kudarc” – mondta Zalánki. Amennyiben a Recco vereséget szenved otthon a görögöktől akkor csoportharmadikként a házigazda Novi Beograddal találkozna, az a mérkőzés pedig a tavalyi döntő „visszavágója” lenne.

„A Fradi nagyon jól összerakott csapat, kiváló fiatal játékosokkal és az idegenlégiósokat is jól beépítették. Nagyon együtt van a gárda, amelynek játéka a védekezésen alapul. A magyar bajnoki döntőben Vogel Soma szenzációs volt, azt gondolom, a zöld-fehérek elleni párharc nagyon hasonlítana a Brescia elleni bajnoki döntőre, amelyben nem lenne szabad kapkodni, belemenni egy esetleges gólpárbajba” – jelentette ki Zalánki, aki szerint a Novi Beograd elleni esetleges összecsapás már inkább a támadójátékról szólna, de a Recco erre is fel van készülve, mindkét stílusban tud vízilabdázni.

Az Európa-bajnok magyar játékos – aki a második olaszországi idényében másodszor lett bajnok és kupagyőztes, tavaly pedig a Bajnokok Ligájában is aranyérmet nyert – érkezésekor hároméves szerződést kötött, amely jövőre jár le, de nyitott lenne a folytatásra.

„Szívesen maradnék itt továbbra is, több játékos tíz-tizenkét éve itt játszik és már vagy harminc trófeát nyertek, de ők a legéhesebbek és a legnagyobb motivátorok. Ez a mentalitás jellemzi a szakmai stábot és a klubvezetőket is. Nagyon jó példa van előttünk, akik kevesebb ideje vagyunk itt. Beszélgettünk már a folytatásról, mindkét fél örülne a hosszabbításnak, de egyelőre azt beszéltük meg, hogy ezt a szezont még megvárjuk” – tette hozzá Zalánki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik