Férfi vízi: Kis Gábor nem megy a vb-re, Varga Dániel igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 22:03
null
Varga Dániel is tagja a vízilabda-válogatott barcelonai világbajnokságra utazó keretének (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a világbajnokságra utazó keretet. Kis Gábor meglepetésre nem utazik Barcelonába, ott lesz ellenben a csapatkapitány Varga Dániel.

 

A görögországi Szamarcidisz-kupát követően biztossá vált, hogy Salamon Tibor és Tóth Márton sem utazik a világbajnokságra. Hétfőn este kiderült: a bő keretből Lévai Márton, Jansik Dávid, Kis Gábor és Török Béla is kikerült, benne maradt ellenben a csapatkapitány Varga Dániel.

Dani sérülése javult annyit, hogy nagyjából biztosra mondható, az első barcelonai mérkőzésen már tud labdát fogni, nem lesznek fájdalmai. Lesz három meccse arra, hogy belelendüljön, ő van annyira rutinos játékos, hogy ez ne okozzon neki gondot" – mondta a waterpolo.hu-nak Benedek Tibor, majd beszélt a kimaradó Kis Gáborról is.

Fájdalmaira hivatkozva lemondta a válogatottságot – utalt a szövetségi kapitány az olimpiai bajnok játékosra. – Mindenki érdekében bízom abban, hogy tényleg nem volt más megoldás. A nyárnak egyébként azért indultunk neki három jó centerrel, mert ezen a poszton bármi megtörténhet, azaz ha valaki ki is esik, akkor se legyünk gondban. Nem is vagyunk: Bedő Krisztián már a Világliga-döntőben is bizonyította, lehet rá számítani, így a világbajnokságra már tapasztalatokkal felvértezve utazhat."

A válogatott következő fellépése a hétvégén esedékes: július 12. és 14. között a Vodafone-kupán a németekkel, a montenegróiakkal és a görögökkel mérkőzik.

A VB-KERET
Kapusok:
Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép), Nagy Viktor (Teva-Vasas). Védők: Decker Ádám (A-Híd-Szeged), Gór-Nagy Miklós (ZF-Eger). Centerek: Bedő Krisztián (BVSC-Zugló), Hárai Balázs (Teva-Vasas). Szélsők, átlövők: Bátori Bence (Eger). Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Madaras Norbert (Pro Recco, olasz), Szivós Márton (Szeged), Varga Dániel, Varga Dénes (mindkettő Primorje Rijeka, horvát), Vámos Márton (Vasas)
A játékosoknál a 2012–2013-as szezonbeli klubjukat tüntettük fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik