A szerb bajnok hét gólon tartaná a Vasast a szombati mérkőzésen

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2008.12.12. 12:54
A vízilabda Euroliga D-csoportjának szuperrangadójára kerül sor szombaton a Komjádi uszodában. A TEVA-VasasPlaket–Partizan Beograd találkozó kapcsán Dejan Udovicsics, a szerb bajnok trénere sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire Belgrádban.
Dejan Udovicsics (jobbra) szerint jó formában lévő csapata megverheti a Vasast
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Dejan Udovicsics (jobbra) szerint jó formában lévő csapata megverheti a Vasast
Dejan Udovicsics (jobbra) szerint jó formában lévő csapata megverheti a Vasast
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Dejan Udovicsics (jobbra) szerint jó formában lévő csapata megverheti a Vasast

A vízilabda Euroliga hét végi, második fordulójában a TEVA-VasasPlaket–Partizan Beograd összecsapás ígérkezik a legfinomabb csemegének. A D-csoport két nagyágyúja hasonló pályát futott be az elmúlt két évben a csúcssorozatban: a 2006–2007-es idényben a szerbek bejutottak a négyes döntőbe, az angyalföldiek nem, a legutóbbi kiírásban viszont éppen fordított volt a helyzet. Amikor nem sikerült a négy közé kerülés, mindketten a negyeddöntőben véreztek el, amikor éremért játszhattak, mindketten kénytelenek voltak megelégedni a bronzzal.

A Partizan természetesen újra a final fourba igyekszik, és egészséges önbizalommal várja a budapesti csatát – persze nem azért, mert az első fordulóban 22–5-re kiütötte a francia Marseille-t.
„Nagyon komolyan vesszük a mérkőzést, mert egy olyan nemes ellenfél, mint a Vasas, megérdemli a tiszteletet – mondta Dejan Udovicsics edző, aki egyben a válogatott szövetségi kapitánya is. – De jó formában vagyunk, meggyőződésem, hogy remek eredményt érünk el. A Vasast nem lehet a szokásos eszközökkel legyőzni, az ilyen csapatok ellen egyfajta pofátlanság, vagányság, kitartás szükséges a sikerhez. Tudjuk, hogyan kell a Vasas ellen játszani: saját ritmusunkban kell pólóznunk, nem engedve, hogy vetélytársunk ránk erőltesse a rá, egyben a magyarokra jellemző játékstílust, és éljen a lefordulás fegyverével. Ha minőségi védekezéssel rukkolunk ki, hét gólon tarthatjuk a Vasast, és nyerhetünk.”

A játékosok közül Nikola Radjen nem tagadta, hogy a Marseille „szétbombázása” óta a Vasas-meccs jár a fejekben:
„Ez a legnehezebb találkozónk, egész héten ennek szellemében készültünk. Kemény lesz, de ígérhetem, hogy tudásunk száz százalékát nyújtjuk.”

A Partizan nem lesz magára hagyatva a Komjádiban, ugyanis egy autóbusznyi szurkoló igyekszik győzelembe hajszolni kedvenceit.

Emlékeztető

D-CSOPORT, 1. FORDULÓ (NOVEMBER 23.)
ZF-Eger–TEVA-VasasPlaket 7–9 (1–3, 3–3, 1–2, 2–1)
A Vasas gólszerzői: Katonás, Kis G., Hosnyánszky 2-2, Kállay, Kovács R., Steinmetz B.

Partizan Beograd (szerb)–Marseille (francia) 22–5 (6–0, 7–1, 4–3, 5–1)
A Partizan gólszerzői: Prlainovics 5, D. Pijetlovics 4, Bailey, Vaszovics 3-3, Vujaszinovics 2, Alekszics, F. Filipovics, Gocics, Mirkovics, Mitrovics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik