Vívó-vb: Rédli kamu fegyvercserével fogott ki London olimpiai bajnokán

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.19. 13:36
null
Rédli András szenzációs hajrával jutott a legjobb tizenhat közé Budapesten (Fotó: Földi Imre)
Amint arról beszámoltunk, Rédli András szenzációs hajrával, 22 másodperccel az asszója vége előtt még háromtusos hátrányból tudta kiejteni a 2012-es londoni olimpia bajnokát, Rubén Limardót a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság férfi párbajtőrversenyében. A 35 esztendős sportoló az asszó után az NSO Tv-nek elárulta, semmi kényszerű nem volt abban, hogy fegyvert váltott az utolsó pillanatokban.


„Álmoskásan kezdtem a második meccset is, úgy mint az első főtáblás asszóban, de ebben a fegyvernemben nem lehet ajtóstól rontani a házba, az ellenfél ráadásul egy olimpiai bajnok volt
– értékelte az asszót Rédli az NSO Tv kérésére. – Háromtusos hátrányban, a venezuelai 11:8-as vezetésénél csináltam egy kamu fegyvercserét, nem volt probléma a párbajtőrömmel, de ez kellett ahhoz, hogy rendezzem a gondolataimat, és megtörjem az ellenfél lendületét. Hatalmas akaraterővel kiegyenlítettem, a hosszabbításban pedig nálam volt a lélektani előny, ráadásul a riválisomnak kellett kezdeményeznie. Nem szeretnék a tizenhat között megállni, a folytatásban is kiteszem a szívem és a lelkem a pástra.”

Videónkban arról is beszél, hogy a folytatásban neki is olyan bátran kell vívni, ahogy a Fradi futballozott a Ludogorec ellen.

A VB ESEMÉNYEIRŐL ITT OLVASHATNAK BŐVEBBEN

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
FÉRFI PÁRBAJTŐR
A 32 közé kerülésért
Siklósi Gergely
–Francisco Limardo (venezuelai) 15:10
Rédli András–Michele Niggeler (svájci) 15:11
Nagy Dávid–Dmitrij Alexanyin (kazah) 10:15

A 16 közé kerülésért
Siklósi Gergely–Pak Szang Jung (dél-koreai) 10:9
Rédli András–Rubén Limardo Gascon (venezuelai) 12:11

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja:Kovács Erika és Pircs Anikó


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik