Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Akváriumban a Világkupa, Paul polip is kapott egyet - fotó

Nemzetisport.hu
2010. július 12. 15:28 | Frissítve: 2015.03.31 01:27
Tökéletes tippeléséért (nyolc mérkőzésből nyolc találat) megkapta a labdarúgó-vb győztesének járó Világkupa másolatát Paul, az oberhauseni polip, amely hetek alatt a torna egyik legnagyobb sztárjává vált.

hirdetés

 

 

Ami azt illeti, Paul már csak a hálás fogadók adományából is kaphatott volna egy mini-Világkupát: a polip jóslatait követők ugyanis mintegy félmillió fonttól „szabadították meg" az egyik legnagyobb fogadóirodát, a William Hillt.

Paul és az ajándék Világkupa (Fotó: Reuters)

„Sok fura dolgot láttam már, de még sosem volt ilyen, hogy a fogadók egy polipra hallgassanak. Jöttek olyanok, akik azt mondták, fogalmuk sincs, hogyan kell fogadni, de hallottak a német polip jóslatairól, és meg akarják tenni azt, amit Paul. Nevetséges, de működik. Minden tipp bejött" – mondta a Reuters hírügynökségnek Graham Sharpe, a William Hill médiakapcsolatokkal foglalkozó igazgatója.

Mindenki, aki 10 fontot tett a polip aktuális tippjére (majd visszaforgatta azt), 3000 font nyereménnyel távozhatott a fogadóirodától a torna végén a nyolc helyes jóslat után.

Az oberhauseni Sea Life zsúfolásig megtelt hétfőn, több százan figyelték, ahogy Paul megkapja a Világkupa-replikát. A „jóst" többen is meg akarják venni (vagy ha lehet, legalább kölcsönvenni), de a németek nem adják.

„Paul most elköszön a világtól, élvezte a felhajtást, de visszatér ahhoz, amit a legjobban tud: felvidítja az idelátogató gyerekeket" – mondta Tanja Munzig, a Sea Life sajtósa.

A William Hill és a többi nagy angol fogadóiroda szép összegű kifizetéseket könyvelhetett el Paul működése nyomán.

„A 2300 fogadóirodánkban körülbelül százezer fontot fizettünk ki a polip tippjei után, de összesen szerintem félmillió fontra is rúghat az összeg. Sokan ugyanis szégyellték bevallani, hogy Paul tippjei után mennek. Három évtizede dolgozom itt, de még sosem láttam, hogy ennyien hallgatnának egy nem ember szakértőre" – mondta Sharp, hozzátéve: már sajnálja, hogy nem hallgatott a hibátlanul jósoló állatra.

Egyébként több fogadóirodánál már arra is lehetett tenni, hogy Paul eltalálja-e a vb-döntő győztesét: nos, azok kaszáltak (1.75-ös oddsszal), akik arra tettek, hogy igen.

hirdetés
VB-hírek
hirdetés

Tudtad?

A selejtezősorozat első mérkőzését 2011. június 15-én Montserrat és Belize játszotta a Trinidad és Tobagó-i Ato Boldon Stadionban, száz néző előtt.