I. SZ. 2022.03.10 15:09 Frissítve: 2022.06.01 11:19

Vizes vb: bemutatták a magyarországi esemény emblémáját

Száz nappal a budapesti FINA vizes világbajnokság rajtja előtt a magyar szervezők bemutatták az esemény hivatalos logóját. Ez a tervezők szándéka szerint egyszerre idézi meg a víz szó angol megfelelőjének (water) kezdőbetűjét, illetve emlékeztet egy úszóra, de akár vízilabdázóra is.

A 2022-es hazai vizes vb logója

 

A logó másik színösszeállításban

„Máskor hatalmas csinnadratta, tűzijáték és konfettieső övezi ezt a napot, most azonban eltekintünk ettől. Egyrészt megígértük, hogy költségtakarékos eseményt rendezünk, ahol a sport és kizárólag a sport van a középpontban, másrészt az idő rövidsége miatt a szervezőbizottság valamennyi munkatársa a világbajnokság előkészítésén munkálkodik, azaz sem idő, sem erőforrás nincs arra, hogy nagyszabású ünnepségeken parádézzunk. Maga a világbajnokság lesz az ünnep, öt vizes sportág csodálatos ünnepe” – idézi a Magyar Úszószövetség közleménye Wladár Sándort, az esemény szervezőbizottságának elnökét.

Az esemény logóját a Graphasel cég tervezte, amely már a 2017-es vizes világbajnokságon is kulcsszerepet játszott az esemény arculatának kialakításában.

A 19. FINA vizes vb június 18-án rajtol és július 3-ig tart – az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában esedékesek, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyílt vízi úszók a Lupa-tavon küzdenek majd, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.