MTI/B. D. K. 2021.05.15 15:52 Frissítve: 2021.05.15 16:57

Vizes Eb: nyílt vízi úszásban bronzérmes a magyar váltó

Bronzérmet nyert a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó a nyílt vízi úszók csapatversenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

Rasovszkyék bronzot nyertek (Fotó: Derencsényi István/MÚSZ)

 

A magyarok a Lupa-tavon megrendezett 5 kilométeres versengésben fokozatosan zárkóztak fel, a hajrában pedig az élen végző olaszok mögött Rasovszky a német és a francia záróemberrel küzdött az éremért: előbbitől öt tizeddel lemaradt, utóbbit pedig kettővel megelőzte.

Ez a magyarok harmadik érme a mostani Eb-n. Csütörtökön ugyancsak nyílt vízi úszásban Olasz Anna második lett 10 kilométeren, szombat délelőtt pedig harmadikként végzett a magyar válogatott a szinkronúszók highlight kűrjében, a Duna Arénában.

ÍGY LÁTTÁK A VERSENYT A MAGYAR VÁLTÓ TAGJAI
ROHÁCS Réka: – Az volt a feladatom, hogy maradjak a bolyban, ne szakadjak le, és valójában Olasz Annának és Betlehem Dávidnak is ez volt a feladata, hogy aztán a végén a csúcsrakétánk, Rasovszky Kristóf hajrázhasson egy nagyot. Én megtettem minden tőlem telhetőt, s miután leúsztam a saját etapomat, a partról küldtem az energiát a társaimnak.

OLASZ Anna: – Végig nagyon együtt volt a mezőny, a célom az volt, hogy ott maradjak a francia és a német lány lábánál, mert ők azért mindketten kiemelkedően jók ezerötszáz gyorson. Ezt teljesítettem – nagyon kiúsztam magam... Hihetetlenül boldog vagyok ezzel a bronzéremmel.

BETLEHEM Dávid: – Az volt a teendőm, hogy menjek a többiekkel. Tizennyolc évesen persze ez nem volt egyszerű, még csak azt sem mondom, hogy kicsit nem ijedtem meg tőlük, de már a stégnél ment egymás között a frocli. Gregorio Paltrinieri azzal cukkolt, hogy ötvennyolc kiló vagyok és százhetven centi magas – ez igaz, ettől viszont még tudok nagyon menni a vízben.

RASOVSZKY Kristóf: – Az öt és a tíz kilométer vége nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, de nem akartam érem nélkül zárni ezt az Európa-bajnokságot. A társaim ott maradtak a bolyban, nekem „csak” hajráznom kellett: a célban nem láttam semmit, betettem a fejem a vízbe. Tudtam, hogy szoros lesz a vége, szerencsére ezúttal jól sikerült a benyúlásom is. Ez a váltó csak jobb lesz jövőre, mert a kisgyerek, vagyis Betlehem Dávid addig nő még tíz centit, és tíz másodperccel fog gyorsabban úszni, úgyhogy a világbajnokságon már az aranyért megyünk.
                                                               KOVÁCS ERIKA

 

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.