V. Á. 2021.11.18 18:13 Frissítve: 2021.11.24 17:47

Úszás: először ülésezett a Turi-ügyet vizsgáló bizottság

Csütörtökön ülésezett először a Turi György mesteredző tevékenységével foglalkozó bizottság – írja a Magyar Úszószövetség közleménye.

 

Először ülésezett a Turi-ügyet vizsgáló bizottság (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)


Mint ismert, az elmúlt hetekben Turi György egyre több tanítványa állt a nyilvánosság elé, s mondta el, hogy edzőjük hogyan bánt velük az uszodában. 

A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

 
Összeállt a Turi-ügyet vizsgáló bizottság
Harag és düh van benne, de imádja az úszást – őszinte interjú Cseh Lászlóval
Megszólalt Turi György az őt ért vádak kapcsán
„Rajtunk élte ki a frusztrációit” – Dara Eszter Turi Györgyről
Turi György felfüggeszti alelnöki tevékenységét
Az elnök átlátható és igazságos döntést ígér
Szilágyi Liliána is megszólalt a Turi-ügyben 

„Ma délután megtartotta első ülését a Magyar Úszó Szövetség által életre hívott, a Turi György mesteredző  tevékenységét vizsgáló öttagú bizottság. A testület – melynek elnöke dr. Ugrin Tamás ügyvéd, tagjai Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottság vezetője, kommunikációs szakértő, dr. Tausz Katalin szociológus, Becsky András, a MÚSZ alelnöke és Bohus Richárd olimpikon, világ- és Európa-bajnoki érmes, a sportolói bizottság elnöke – megállapodott a meghívandó sportolók névsorában: legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni, kívánság esetén a női úszókkal kizárólag a bizottság két hölgytagja beszélget majd.

A testület természetesen személyesen kíván találkozni Turi Györggyel is, illetve akár személyes meghallgatásokon, akár írásban szeretne további véleményeket kapni közvetlenül nem érintett, ám az ügyre rálátással bíró tanúktól (szülők, edzők, sportszakemberek).

A bizottság, amennyiben a tervezett menetrendet sikerül megvalósítani, akár már december közepére elkészülhet a jelentésével.

A testület ugyanakkor a konkrét ügyön túl további javaslatokat kíván tenni a MÚSZ elnöksége részére, az esetleges problémás edzői viselkedések, módszerek felderítésére, anonim sportolói és edzői kérdőívek összeállítására, az edzők rendelkezésére álló sportpszichológus alkalmazására.

Emellett a jelenleg is működő, bármelyik fiatal úszó számára élő bejelentési lehetőségen túl a gyermekvédelmi bizottság a jövőben végig látogatja a fővárosi és vidéki klubokat, és elégedettségi felméréseket végez a versenyzők körében.

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.