Munkatársunktól 2021.11.12 18:32 Frissítve: 2021.11.12 18:37

Úszás: Szilágyi Liliána is megszólalt a Turi-ügyben

A közösségi felületein csütörtökön már jelezte Szilágyi Liliána, mivel belekeverték a nevét a kirobbant botrányba, pénteken megszólal a saját YouTube-csatornáján – így is történt.

Szilágyi Liliána is megszólalt a Turi-ügyben (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

Megszólalt Szilágyi Liliána, bár egyelőre túl sokat nem mondott.

 
Harag és düh van benne, de imádja az úszást – őszinte interjú Cseh Lászlóval
Megszólalt Turi György az őt ért vádak kapcsán
„Rajtunk élte ki a frusztrációit” – Dara Eszter Turi Györgyről
Turi György felfüggeszti alelnöki tevékenységét
Az elnök átlátható és igazságos döntést ígér

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó majdnem egy évig pihent, és csak néhány napja jelentette be, hogy folytatja pályafutását – pénteken pedig a múltról is megnyilvánult YouTube-csatornáján:

„A héten kirobbant botrányról szeretnék beszélni, amelybe Turi György a megkérdezésem nélkül belekeverte a nevem, amikor a 24.hu-nak adott interjút – reflektálva a Cseh Laci által korábban elmondottakra. A Turi György által említett levél valóban létezik, ám Turi György csak nagyon kis szeletet idézett, pontosabb szerkesztett össze az ott, abban a levélben általam leírtakból, amely ráadásul egy magánbeszélgetés volt. Az ominózus levél tartalmát nemsoká megosztom egy hosszabb videóban. Teljes mellszéllességgel kiállok a sporttársaim és sorstársaim mellett – azok mellett, akik már megszólaltak, és akik még meg fognak. Elítélek mindennemű abúzust, az uszodán belül vagy kívül – az élet minden területén. Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helyük a sportban sem.”

Szilágyi Liliána a videó legvégén türelmet kért, hogy felkészülhessen egy hosszabb lélegzetvételű nyilatkozatra a témában.

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.