Úszás: összeállt a Turi-ügyet vizsgáló bizottság

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 20:01
null
Hamarosan indul a vizsgálat Turi György ügyében (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)
Múlt hét csütörtökön a Magyar Úszószövetség elnöksége úgy döntött, bizottságot állít fel a Turi György edzőt ért vádak kapcsán. Hétfőn az is kiderült, kik alkotják ezt a grémiumot.

Elnökségi ülést tartott múlt csütörtökön Kaposváron a Magyar Úszószövetség elnöksége: a megbeszélésen Wladár Sándor elnök kezdeményezte, állítsanak fel bizottságot, amelyik kivizsgálja a történteket.

Mint ismert, az elmúlt hetekben Turi György egyre több tanítványa állt a nyilvánosság elé, s mondta el, hogy edzőjük hogyan bánt velük az uszodában.

Az elnökségi ülés után Wladár Sándor a Nemzeti Sportnak így nyilatkozott a bizottság összetételéről: „A tagok személye kapcsán még nem tudok pontos információval szolgálni. A bizottság öttagú lesz, benne két, gyermekvédelemmel foglalkozó szakember, egy jogász, Bohus Richárd, mint a sportolói bizottság elnöke és egy elnökségi tag.”

Hétfőn az elnök elárulta, kik is alkotják a bizottságot.

Az elnöke Ugrin Tamás ügyvéd, mellette tagja a grémiumnak Danks Emese kommunikációs szakember, Tausz Katalin szociológus, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, úgy is, mint a szövetség elnökségének tagja, valamint Bohus Richárd, a sportolói bizottság elnöke.

A bizottság határozza meg a saját ügymenetét: jelentésük alapján hoz(hat) majd döntést az elnökség, vagy akár a Magyar Úszószövetség közgyűlése.

Hogy mikor, az persze kérdéses, határidő nincs, ám minden felet meg kívánnak hallgatni, s az ügyet a lehető legkörültekintőbben kívánják kivizsgálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik