Úszás: Betlehem és Mihályvári-Farkas duplázott Veszprémben

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 15:53
Betlehem Dávid duplázott Veszprémben (Fotó: Szabó Miklós)
Betlehem Dávid és Mihályvári-Farkas Viktória duplázott Veszprémben a medencés hosszútávúszó országos bajnokságon: a pénteki tíz kilométer után vasárnap 1500 méteren is nyertek.

A pénteki tíz kilométeres szám után vasárnap az 1500 méteres küzdelmeket rendezték meg Veszprémben a medencés hosszútávúszó országos bajnokságon, és a felnőttek között ezúttal is Betlehem Dávid és Mihályvári-Farkas Viktória volt a legjobb (ez egészen pontosan úgy igaz, hogy a távot Nagy Napsugár teljesítette a leggyorsabban vasárnap, ő azonban az U17-es korosztály bajnoki címével gazdagodott, a férfiaknál pedig a 18-19 évesek között versenyző Hartmann Máté és Kovács-Seres Hunor is hamarabb letudta a penzumot).

A rövidebbik távon népesebb volt az indulók mezőnye, hiszen a hölgyeknél vízbe ugrott Késely Ajna és Olasz Anna is – utóbbi még meglepetést is szerzett a sportág szerelmeseinek, hiszen Késelyt és Fábián Bettinát is megelőzve bronzéremmel búcsúzott az ob-tól. 

„A tíz kilométer után ez az ezerötszáz méter nagyon jólesett, és az idő is egész jó ahhoz képest, hogy vonalban kellett úsznunk” – utalt ezzel arra a duplázó Betlehem, hogy ezeken a versenyeken a program rövidítése miatt egy pályán ketten szoktak úszni. 

MEDENCÉS HOSSZÚTÁVÚSZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, VESZPRÉM 
1500 méter. Férfiak. Országos bajnok: Betlehem Dávid (Balatoni ÚK Veszprém, edző: Szokolai László) 15:07.46, 2. Hambardzumyan Arshak (UTE) 15:51.24, 3. Gálicz László (FTC) 15:51.55. Nők. Ob: Mihályvári-Farkas Viktória (FTC, e: Kutasi Gergely) 16:59.16, 2. Rohács Réka (Kőbánya SC) 17:08.16, 3. Olasz Anna (Szegedi ÚE) 17:13.23 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik