Paralimpia 2024: további öt úszókvótát kapott Magyarország

Vágólapra másolva!
2024.02.19. 12:18
Pap Bianka és Konkoly Zsófia országos kvótái után Magyarország újabb öt indulási jogot kapott a párizsi paralimpiára úszásban (Fotó: Szabó Miklós)
Magyarország további öt úszókvótát kapott az idei, párizsi paralimpiára, így összesen már 17 indulási joggal rendelkezik az augusztus 28-án kezdődő seregszemlére.

A Magyar Paralimpiai Bizottság a honlapján közölte hétfőn, hogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása alapján újabb öt egyéni országkvótát szerzett úszásban. A sportág képviselői január 31-ig teljesíthették versenyszámaik szintidejét. Az IPC közleménye szerint Magyarország paraúszói további egy férfi és négy női kvótát szereztek. Korábban az egyformán paralimpai bajnok Pap Bianka és Konkoly Zsófia gyűjtött egy-egy országkvótát a tavalyi, manchesteri világbajnokságon, így az úszók már hét indulási joggal rendelkeznek Párizsra.

Magyarország eddig 16 országkvótát és 1 névre szólót szerzett az idei paralimpiára, amelyet augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg a francia fővárosban. Az asztaliteniszező Major Endre részvétele már biztos, a hét úszókvótán kívül pedig kajak-kenuban négy, sportlövészetben két, atlétikában, íjászatban és kerékpárban egy-egy indulási jog van zsebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik