Sportrádió: Németh Nándor világklasszis lehet 200 gyorson – Plagányi Zsolt

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 21:00
null
Plagányi Zsolt szerint Németh Nándor világklasszis lehet 200 gyorson (Fotó: Tumbász Hédi)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Németh Nándor és edzője, Plagányi Zsolt volt Szegő Tibor vendége.

A debreceni úszó országos bajnokság férfi 200 gyors fináléjában remek csatát vívott egymással Németh Nándor és Milák Kristóf, és bár sokáig utóbbi haladt az élen, a hajrát a BVSC-Zugló úszója bírta jobban, így pályafutása során először lett ebben a számban magyar bajnok.

„Vannak edzésmódszerek, és persze adottság kérdése is – válaszolta Plagányi Zsolt arra a kérdésre, hogy vannak-e praktikák, miként lehet felkészíteni Némethet arra, hogy gyorsabb legyen a 200 méter gyors második felében. – Kétszáz gyorson először kiemelkedőt az ifi vb-n úszott 2017-ben, ott is szinte két egyforma százzal, jelentős javítás volt az egyéni csúcsához képest. Azóta mondom neki és mindenkinek, hogy ez világszintű kétszázas lenne, csak egyelőre nem bírtam belőle kipréselni. Egyszerűen nem jutottunk még el odáig, hogy úgy álljunk oda a 200-hoz, hogy az biztosan, fixen jó legyen.”

„Az olimpián a 200 gyors a váltó után volt, ott a középdöntőbe bejutott egy elég jó idővel, de utána nem tudtunk ráismételni egy jó időt, de biztos ott volt a fejében, hogy ott a váltó is, ez is gátolhatta. Az adottsága, a képessége abszolút azt mutatja, hogy világszintű kétszázas lehet, csak ezt ki kell hozni.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik