Tokió 2020: ez történt éjjel az olimpia második napján

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 06:30
null
Verrasztó Dávid a 4. lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Magyar idő szerint vasárnap éjjel folytatódott Tokióban a 32. nyári olimpia, ahol ezúttal is több magyar sikerért szoríthattunk. „Későn kelő” olvasóink kedvéért összefoglaljuk az éjszakai-hajnali történéseket.

A második napon elkezdődtek az úszódöntők is, ráadásul rögtön két magyar érdekeltséggel. A női 400 méteres vegyes úszás fináléjában ott volt a címvédő Hosszú Katinka és a mindössze 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória is, míg ugyanebben a számban a férfiaknál a korábbi Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávidnak szurkolhattunk.

A női futamban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú végül az ötödik lett, míg Mihályvári-Farkas mögötte, a hatodik helyen ért célba – ezzel mindketten pontszerzők lettek. A férfiaknál Verrasztó a negyedik lett, a mezőny legidősebb tagjaként.

Az 52 kilogrammosok közt szereplő cselgáncsozónk, az Európa-bajnoki bronzérmes Pupp Réka aranypontos hosszabbításban győzte le a szám olimpiai címvédőjét, Koszovó első ötkarikás aranyérmesét, a kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Majlinda Kelmendit az első fordulóban. Ezt követően Pupp a nyolcaddöntőben felülmúlta az amerikai Angelica Delgadót is (10:0-ra), így bejutott a legjobb nyolc közé, majd ott vereséget szenvedett a svájci Fabienne Kochertől, így bár az aranyért nem folytathatja a versenyzést, a vigaszágon tovább küzdhet a bronzéremért..

Vereséggel kezdte meg szereplését Tokióban a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 10–9-re kikapott Görögországtól az első csoportmeccsen. Férfi pólósaink magyar idő szerint hétfőn, 11.20-tól folytatják szereplésüket, a házigazda japán válogatott ellen.

A tokiói ötkarikás játékok egyetlen magyar teniszezője, Fucsovics Márton a lengyel Hubert Hurkacz ellen lépett volna pályára az első fordulóban, ám röviddel a vasárnap hajnali meccse előtt jelezte, hogy vállsérülés miatt visszalép a szerepléstől.

Női tőrözőink közül Kondricz Kata és Pásztor Flóra a 32 között búcsúzott, míg Kreiss Fanni ott van a nyolcaddöntőben és a világelsővel csap majd össze a legjobb nyolc közé kerülésért. Férfi párbajtőrben 2019-es világbajnokunk, Siklósi Gergely sikerrel vette az első akadályt és a legjobb 16 közé került.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik