Tokió 2020: elrepültek Japánba az első úszóink

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.07.08. 16:30
Hosszú Katinka, Bernek Péter és Bohus Richárd csütörtökön délután elutazott – Korijamába, ahol az olimpia rajtjáig készülnek úszóink.
Úszóink a repülőtéren – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Tumbász Hédi)
Úszóink a repülőtéren – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Tumbász Hédi)

Együtt utaztak a világversenyekre néhány évvel ezelőtt, ezúttal viszont Mutina Ágnes már mint feleség kísérte ki Bernek Pétert (BVSC-Zugló) csütörtökön délután a repülőtérre – természetesen a lassan hét hónapos Milánnal együtt.

„Milán már felállt, imád a medencében pancsolni, nagyokat sikongat, ha vízben van – mesélte a büszke édesapa, bár az olyan nagyon senkit sem lepett meg, hogy két Európa-bajnok úszó gyermeke szereti a vizet… – A felkészülésünk jól sikerült, azért utazunk ilyen korán, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy akkor teljesítek igazán jól egy messze lévő versenyen, ha tizenhat nappal korábban a helyszínen vagyok.”

A helyszín ezúttal még nem Tokiót, hanem Korijamát jelenti, az úszók ugyanis ott táboroznak majd a játékok rajtjáig. A legnépesebb küldöttségük hétfőn repül el Japánba, pénteken Verrasztó Dávid (FTC) és edzője, Molnár Ákos indul útnak, ám Bernek sem egyedül utazott el csütörtökön, hiszen Bohus Richárd (BVSC-Zugló) is vele tartott – a világbajnoki bronzérmest kedvese és a kutyája kísérte ki a repülőtérre.

„Ez biztosan másmilyen olimpia lesz, mint a korábbiak – egyfelől. Másfelől viszont ugyanolyan, hiszen mindenki régóta készül a versenyre. Nem aggódom, nemigen szoktam” – mosolygott Bohus.

Én egy kicsit igen, de csak azért, mert még nem tudom, hogy a napi csokoládéadagomat hogyan szerzem be…” – tette hozzá Bernek vigyorogva, ugyanakkor nagyon is komolyan.

A zuglói duóhoz egy háromszoros olimpiai bajnok is csatlakozott: Hosszú Katinka (Iron Swim) párjával és edzőjével, Gelencsér Mátéval, valamint Bihari Zoltán gyúróval vágott neki az útnak.

„Még egyáltalán nincs bennem izgalom, korai is lenne. Ugyanabba az időzónába utazunk, ahol Tokió is van, ott készülünk a kezdésig. Kicsit tartok is attól, hogy halálra unom majd magam Korijamában, hiszen csak úsznom kell” – viccelődött Hosszú a becsekkolás előtt, akinek – Bernekkel egyetemben – már az első napon jelenése lesz a tokiói uszodában, hiszen a program nyitó etapjában kapott helyett a férfi és a női 400 vegyes is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik