Wimbledon: Venus Williams győzelemmel mutatkozott be

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 22:56
null
Venus Williams és Jamie Murray a pénteki győzelem után (Fotó: AFP)
Venus Williams tavaly augusztus óta először lépett pályára versenyen, és győzelemmel ünnepelte meg a visszatérést: péntek este a brit Jamie Murray oldalán döntő szettben megnyert meccsel kezdte meg szereplését a wimbledoni teniszviadal vegyes párosai között. 

 


A szabadkártyával induló Venus Williams, Jamie Murray páros az új-zélandi Michael Venus és a lengyel Alicja Rosolska ellen lépett pályára péntek este. A két korábbi páros-világelső először versenyez együtt, és bár gyorsan összecsiszolódtak (6:3 az első szettben), a második játszmát nagy csatában elveszítették (6:7). A döntő szettet aztán ismét 6:3-ra hozták.

A 42 éves Venus Williams először versenyez az idén – a hétszeres egyéni Grand Slam-tornagyőztes legutóbb tavaly augusztusban indult tornán, Chicagóban egyesezett.

Tavaly ugyanitt Nick Kyrgios volt Williams partnere, de az ausztrál az első fordulóban aratott győzelem után visszalépett.

Két brit, a szintén háromszettes csatában továbblépő – és szintén szabadkártyás – Jonny O'Mara és Alicia Barnett lesz a következő ellenfél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik