Udvardy elvesztette a Mertens elleni folytatást

Vágólapra másolva!
2022.06.30. 13:58
null
Udvardy nem tudta megismételni szerdai teljesítményét (Fotó: AFP)
A szerdán sötétedés miatt félbeszakadt mérkőzésének 83 percig tartó, csütörtök délután megrendezett harmadik szettjében Udvardy Panna nagy csatában vereséget szenvedett a 24. kiemelt belga Elise Mertenstől a Londonban zajló füves pályás Grand Slam-torna női egyesének második fordulójában, így kiesett.

TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Udvardy Panna–Elise Mertens (belga, 24.) 6:3, 6:7 (5–7), 5:7

A sötétedés miatt szerdán félbeszakadt mérkőzés folytatása nem indult jól Udvardy Panna számára, mert a világranglistán 31. helyen álló Elise Mertens rögtön elvette az adogatását. Persze ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az előző esti játékához képest Udvardy kétszer is csúnya rontással vesztett pontot, s az ilyen nem volt rá jellemző szerdán.

A folytatásban aztán egy ideig mindketten hozták a saját adogatásaikat, majd Udvardy a hatodik és a tíz percnél is hosszabb nyolcadik játékban is bréklabdához jutott, utóbbiban végül a negyediket tudta kihasználni. Ezt követően viszont Udvardy adogatójátéka még hosszabbra, 17 (!) percre nyúlt, s a magyar lány 9 (!) fogadóelőnyt hárítva hozta az adogatását, amivel 5:4-re átvette a vezetést. Nagy kár azonban, hogy több játékot már nem tudott nyerni, így a belgáé lett a női mezőnyben egyaránt szokatlanul hosszúnak számító 83 perces harmadik játszma és vele a 3 óra 18 perces mérkőzés is. 5:7

Udvardy szerda este két meccslabdát is kihasználatlanul hagyott, és csütörtökön már nem tudta megismételni a koncentrált, sok nyerő ütéssel kiegészített játékát, ugyanakkor wimbledoni egyes szereplése így is elismerésre méltónak nevezhető.

A MECCSLABDA

A találkozó szerdai két játszmájáról itt olvashatnak bővebben.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik