Wimbledon: „Nincs sok gyengesége” – Djokovics Fucsovicsról

Vágólapra másolva!
2021.07.06. 16:33
null
Djokovics bízik benne, jól felkészül Fucsovicsból (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, hétfő este a világranglistán 48. helyen álló Fucsovics Márton öt játszmában legyőzte az ötödik kiemelt, világranglista-7. Andrej Rubljovot a Wimbledonban zajló angol nemzetközi teniszbajnok férfi egyesének nyolcaddöntőjében, és pályafutása során először bekerült a legjobb 8 közé egy Grand Slam-tornán. A negyeddöntőben szerdán 14.30 órától a világelső szerb Novak Djokovics lesz az ellenfele, aki igencsak elismerően beszélt róla.

 

Arról már eddig is tudtunk, hogy Novak Djokovics stábja gratulált Fucsovics Mártonnak Rubljov legyőzéséhez, ám a szerb a Vecernje Novosti című lapnak bővebben is beszélt a szerdai negyeddöntőben rá váró magyar játékosról, akivel eddig kétszer találkozott pályafutása során, és mindkétszer legyőzte – igaz, a részletekre már nem emlékszik pontosan.

„Jól ismerjük egymást, gyakran edzettünk is együtt, de már évek óta nem játszottunk meccset egymás ellen. Talán egyszer játszottunk még egymással a US Open után (Dohában, 2019-ben – a szerk.), de arra nem is nagyon emlékszem. Csak azt tudom, hogy a US Openen az igen nehéz nap volt, párás, meleg, nehéz körülmények voltak, arra viszont emlékszem, hogy négy játszmában nyertem. Mindegy, nehéz meccs volt. Az első vagy a második fordulóban játszottunk, három vagy négy évvel ezelőtt” – próbálta meg felidézni az első meccsét Fucsovics ellen Djokovics. Majdnem eltalálta, 2018-ban a US Open első fordulójában találkoztak először, a négyszettes győzelemre viszont jól emlékszik.

„Füvön még sohasem játszottunk, nyilvánvalóan Márton kiválóan érzi magát ezen a borításon, hiszen öt játszmában legyőzte az ötödik kiemelt Rubljovot, ami igen lenyűgöző teljesítmény. A meccse végét láttam is, ahogy a pályáról lejöttem. Tudom, mit kell csinálnom, jól megy a játék, jól érzem magam, és nem használtam el túl sok energiát, ami a második héten mindig fontos. Nem játszottam sokat füvön, de nem hinném, hogy meccshiányom lenne. Ettől függetlenül úgy gondolom, nekem a rövidebb meccsek fekszenek, a háromszettes győzelmek” – mondta a világelső, majd részletesebben is kitért Fucsovicsra.

„Márton alapvonal játéka igen jó, remekül üti az egyeneseket fonákkal és tenyeressel is, és jól is fogadja a szervákat. Nincs sok gyenge pontja, igaz, nincs is olyan nagy fegyvere. Minden ütése jó, jó a szervája is, nagyon jól mozog a pályán. Minden téren kiegyensúlyozott, összességében nagyon komplett játékos, mind tenyeres-, mind fonákoldalról. Részletesen analizálni fogjuk a játékát, és remélem, jól sikerül felkészülnöm belőle– dicsérte ellenfelét Djokovics.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Fucsovics Márton–Andrej Rubljov (orosz, 5.) 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3

NEGYEDDÖNTŐ
Július 7., szerda
14.30:
Fucsovics Márton–Novak Djokovics (szerb, 1.) – élőben az NSO-n!

Bővebben a mérkőzésről itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik