Wimbledon: Balázs első számú tartalék, Babosék 2. kiemeltek

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 19:36
null
Balázs Attila (Fotó: Tumbász Hédi – archív, 2020)
Az előzetes nevezési lista alapján jelenleg egyetlen magyar, Fucsovics Márton érezheti magát főtáblásnak a wimbledoni tenisztornán, ahol Balázs Attila első számú tartalék – írja az MTI.

 

A Grand Slam-torna honlapján elérhető nevezési lista szerint Fucsovics Márton (49. a világranglistán) 42. a játékosrangsorban, míg Balázs Attila (113.) a 106. helyen, első számú tartalékként szerepel.

Mindez azt jelenti, hogy – amennyiben a Davis-kupa-játékos lábsérülése megengedi – egy újabb visszalépés esetén neki sem kell majd a selejtezőben pályára lépnie. Eddig a világranglistán előtte állók közül hárman – köztük a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci Stan Wawrinka – jelezték, hogy nem indulnak.

A nők között Babos Tímea (112.) a 107. a rangsorban, ami alapján a selejtező hetedik kiemeltje lenne, ám ez a visszalépések miatt még változhat. A párosok versenyében – ahol hosszú idő után ismét a francia Kristina Mladenoviccsal szerepel – jelen állás szerint második kiemelt lenne. A kétszeres világbajnok, négyszeres GS-győztes duó legutóbb tavaly a Roland Garroson játszott együtt, amelyet megnyert.

A wimbledoni viadal június 28-án rajtol.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik