US Open: Stephens elődöntős, Babos vegyes párosban kiesett

Vágólapra másolva!
2017.09.05. 23:28
Sloane Stephens döntő szett tie-breakben legyőzte Anastasija Sevastovát az Amerikai nemzetközi teniszbajnokságon (US Open) a női egyes negyeddöntőjében, ezzel bejutott az elődöntőbe. Ugyanez vegyes párosban nem sikerült Babos Tímeának, aki a brazil Bruno Soares oldalán a lehető legkiélezettebb csatában elbukott a legjobb nyolc között.

Stephens a jó kezdés után egyre nehezebb helyzetbe került, a döntő játszmában kétszer is brékhátrányban találta magát. Nem esett azonban kétségbe, és a döntő rövidítést 7–4-re megnyerve bejutott a legjobb négy közé. A 24 éves amerikai játékos – aki lábműtétje után Wimbledonban vívott először tétmérkőzést idén – a 2013-as Australian Open után játszhat újra elődöntőt Grand Slam-tornán.

Következő ellenfele honfitársa, a Petra Kvitovát három játszmában búcsúztató Venus Williams lesz.

A 27 éves Sevastova egymás után másodszor esett ki a negyeddöntőben a US Openen, tovább kell várnia az első GS-elődöntőjére.

Babos Tímea és Bruno Soares a vegyes párosok negyeddöntőjében az első szettet megnyerte az amerikai Coco Vandeweghe és a román Horia Tecau ellen, a másodikat viszont simán elbukta. Jöhetett a szuper tie-break, amelyben 5–3-ra vezettek, innen azonban 7–5 lett oda. A magyar, brazil kettős 9–7-nél az első meccslabdát még hárította, a másodikat viszont nem tudta, ezzel kiesett. Az MTK teniszezője női párosban még bejuthat az elődöntőbe, szerdán a legjobb nyolc között a cseh Andrea Hlaváckovával a negyedik kiemelt Sania Mirza, Peng Suaj indiai, kínai duóval csapnak össze.

US OPEN (50 400 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Stephens (amerikai)–Sevastova (lett, 16.) 6:3, 3:6, 7:6
V. Williams (amerikai, 9.)–Kvitová (cseh, 13.) 6:3, 3:6, 7:6
HELYI IDŐ SZERINT SZERDÁN JÁTSSZÁK
Ka. Plísková (cseh, 1.)–Vandeweghe (amerikai, 20.)
Keys (amerikai, 15.)–Kanepi (észt)

VEGYES PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Vandeweghe, Tecau (amerikai, román)–Babos, Soares (magyar, brazil, 4.) 4:6, 6:1, 10–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik